Atletičari se vratili iz Crvenke sa 11 medalja

16. maj 2022.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: atletika, Deca

Gotovo po pravilu atletičari SAK-a se iz Crvenke uvek vrate okićeni medaljama, što je bio slučaj i u vikendu za nama. Na Memorijalnom Kupu “Petko Zorić” srbobranska deca osvojila su većinu najsjajnijih odličija.

Ovog puta prevagu su odneli dečaci Srbobranskog atletskog kluba, njih petorica osvojili su ukupno devet medalja, i to osam zlatnih i jednu srebrnu. Jedino drugo mesto osvojio je Aljoša Kurjački u trci na 200m, ali se okitio i zlatom u štafeti, u kojoj su medalje zasluženo poneli i Uroš Miković, Miloš Simić i Aleksa Pavlović. Aleksa je zlato uzeo i u trci na 200m u svom godištu, Uroš je medalju iste boje zavredio u trci na 60m, isto kao i Miloš samo u konkurenciji godinu dana mlađih sprintera. Najmlađi član srbobranske ekspedicije, Vuk Pavlović, je u trci na 60m takođe osvojio zlato.

I u konkurenciji atletičarki SAK je imao pet predstavnika: Teodora Ikić, Dunja Vidaković, Dorotea Obradović, Teodora Obradović i Jelena Dudvarski, ali su samo dve poslednje pomenute došle do medalja. Teodora Obradović se okitila bronzom u trci na 200m, dok je  Jelena Dudvarski odličije iste vrednosti osvojila u trci na 60m.

Jučerašnji dan su starije atletičarke SAK-a takođe provele na stazi, ali u Sremskoj Mitrovici. One su bile na kvalifikacijama za Kup Srbije za starije juniorke, za šta se rezultati još čekaju. Anja Kovačev i Maša Šeguljev skakale su u dalj, Marija Medurić i Marina Kiš su trčale na 200m, dok je Đurđina Čobanov bacala kladivo.

Facebook Komentari