Turija je već dva puta bila domaćin poštovaocima Progressive house muzike, 2020. i 2021. godine, ali ovoga puta se sve diže na viši nivo sa namerom da se festival održava svake godine i da postane bastion dobrog raspoloženja u ovom delu Evrope, a već je dobio nadimak “Mali Exit”.

Sem prelepog ambijenta na obali Velikog bačkog kanala, najlepši deo festivala je njegov humanitarni karakter. U prethodne dve godine posetioci su davali donacije za pomoć u lečenju dece, što je praksa sa kojom će se nastaviti i u ovoj 2022. godini.

Iz “Progresivne Suze” sa velikim zadovoljstvom najavljuju ponovno okupljanje u Turiji, uz sjajan line up izvođača koji će nastupati na dva stejdža. Među njima je i DJ Ruby sa Malte, jedno od najvećih imena progresivne muzike u svetu. Uz njega svoj dolazak su potvrdili i: East Cafe, N-tchbl, Jelly For The Babies, Hobin Rude, Adnan Jakubović, Lukai, Aleksandar Marković, Igor D., Gizmo, Jasmin, Nenad Nikolić.

Kako će festival trajati dva dana u okviru salaša će biti pripremljen i prostor za kampovanje, a od toga da li posetioci imaju nameru da prespavaju zavisi i cena ulaznice. One su već u prodaji  na Cooltix onlajn platformi, po ceni od 1.199,00 dinara za regularnu, odnosno 1.499, dinara za komplet ulaznice sa kamp mestom. Organizatori najavljuju da će, sa želje da privuku na festival što veći broj žitelja Turije, cena za njih biti 50 odsto niža. Što je i razumljivo jer su domaćini, a eto prilike i da se upoznaju sa nečim novim i zanimljivim, ukoliko već nisu dolazili u kontakt sa Progressive kulturom.