Upis dece u vrtiće do 23. maja

13. maj 2022.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Некатегоризовано

Predškolska ustanova “Radost” izdala je obaveštenje za sve roditelje koji žele da im deca, u školskoj 2022/23. godini, pohađaju neki od devet vrtića u opštini Srbobran.

“Obaveštavamo vas da je upis dece od 2 do 6,5 godina u predškolsku ustanovu ‘Radost’ Srbobran, za radnu 2022/2023. godinu, počeo 9. maja i trajaće do 23. maja 2022. godine putem usluge eVrtić.  Zahtevi za upis se podnose samo za decu koja do sada nisu pohađala našu ustanovu. S obzirom da svake godine imamo sve više zahteva za celodnevni boravak, od septembra 2022. godine i u Turiji, u vrtiću „Pepeljuga“, biće otvoren celodnevni boravak za decu od 3 do 6,5 godina, na osnovu utvrđenih potreba roditelja. Prednost pri upisu u celodnevni boravak imaju deca zaposlenih roditelja. Podsećamo roditelje dece koja su rođena od 01.03.2016. do 28.02.2017. da su u obavezi da upišu dete u pripremno predškolski program, koji je po zakonu obavezan”, stoji u obaveštenju koje je stiglo iz PU “Radost”.

Još jedna novina od septembra jeste novi program predškolskog vaspitanja i obrazovanja “Godine uzleta”. Šta dete uči u novom programu? Da bude samostalno i odgovorno, da se snalazi u različitim situacijama, da bude radoznalo i kreativno, da rešava probleme i donosi odluke, da sarađuje, da stiče znanja iz različitih oblasti, razvija različite vrste pismenosti… Takođe, novi program ističe važnost kvalitetnih odnosa sa odraslima i vršnjacima kroz igru, istraživanje i saradnju i podstiče uključenost roditelja i lokalne zajednice.

“I ove godine trudićemo se da sva deca budu primljena u našu ustanovu! Za sve dodatne informacije, možete nam se obratiti na broj telefona 730-161”, dodaje za kraj direktorica PU “Radost“, Biljana Bajić.

Facebook Komentari