Obezbeđena su sredstva za rekonstrukciju dela vodovodne mreže

12. maj 2022.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Lokalna samouprava

Danas je u zgradi Vlade Vojvodine potpisano 45 ugovora za sufinansiranju izgradnje, sanacije, rekonstrukcije i izrade tehničke dokumentacije vodnih objekata u javnoj svojini i objekata fekalne kanalizacije, kao i za sufinansiranje uređenja atarskih puteva i otresišta na teritoriji AP Vojvodine, i to sa 31 lokalnom samoupravom, gde se našao i Srbobran.

Ugovor je u ime lokalne samouprave potpisala Milica Zarić, zamenica predsednika opštine Srbobran, konkretno za rekonstrukciju vodovodne mreže na parcelama kat. br. 5361, 5084, 5352/3, 5355, 5357/3, 5363, 5356 i 5364 KO Srbobran. Jednostavnije rečeno, rekonstrukcija će se obavljati u ulicama: Jovana Popovića (868 metara), Žarka Zrenjanina (840 metara), Petra Drapšina (610 metara), Karađorđeva (745 metara), Nikole Tesle (873 metra) i Miloša Crnjanskog (138 metara).

“Udružujući se sa lokalnim samoupravama, uložićemo znatna sredstva u ove važne projekte koji će dovesti pijaću vodu u domaćinstva i industrijske zone, te omogućiti bezbedno odvođenje i prečišćavanje fekalnih voda, kao i uređenje atarskih puteva. Snabdevanje vodom u Vojvodini jedno je od najsloženijih pitanja na kojem ćemo u godinama pred nama raditi još više, kako na rekonstrukciji bunara u manjim sredinama, tako i na izgradnji novih i obnovi postojećih postrojenja u većim sredinama”, rekao je predsednik Pokrajinske vlade Mirović. On je ovom prilikom istakao da se zahvaljujući zajedničkom radu Vlade Srbije, Pokrajinske vlade i lokalnih samouprava, radi na tome da se i u izgradnji fabrika vode i u projektima koji se odnose na kanalizacionu mrežu dostigne standard koji imaju druge razvijene zemlje.

Vrednost investicije je 57.110.271,40 dinara, od čega će Pokrajinska vlada obezbediti 40 miliona dinara. Preostala sredstva, uz dodatnu obavezu plaćanja PDV i nadzora nad radovima, obezbediće opština Srbobran – 30 miliona dinara.

“Pokrajinska vlada i Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo i ovoga puta pružili su podršku našoj opštini i tako potvrdili ulogu jednih od naših najznačajnijih partnera. Danas smo potpisali ugovor vredan 40 miliona dinara, a ovu sumu ćemo, uz naša sredstva koja obezbeđujemo iz lokalnog budžeta, uložiti u rekonstrukciju vodovodne mreže u šest ulica u Srbobranu. Postavićemo novi vodovod ukupne dužine 4.074 metra u ulicama Žarka Zrenjanina, Jovana Popovića, Karađorđevoj, Petra Drapšina, Miloša Crnjanskog i Nikole Tesle. Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo bio je naš partner i prilikom zamene vodovodnih cevi u Nadalju, sada prilikom izgradnje fabrike vode u Turiji, a evo i u Srbobranu u projektu rekonstrukcije vodovodne mreže. Sve su ovo velike investicije, veoma značajne za naše građane i mnogo ih je lakše sprovesti uz podršku viših nivoa vlasti. Još jednom ističem zahvalnost Pokrajinskoj vladi i nadležnom sekretarijatu za podršku koju pružaju našoj opštini”, rekla je nakon potpisivanja ugovora Milica Zarić.

Pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Čedomir Božić naglasio da je od ukupnog iznosa sredstava, za realizaciju 18 projekata za vodne objekte i pet projekata za objekte fekalne kanalizacije opredeljeno 665 miliona dinara, dok je vrednost 22 ugovora za uređenje atarskih puteva i otresišta 561, 8 miliona dinara. Ukupna vrednost 45 projekata koji su danas dogovoreni 1,227 milijardi dinara, od čega je Pokrajinska vlada opredelila gotovo 794 miliona a ostatak lokalne samouprave.

Facebook Komentari