OPŠTINA i RUKA SPASA darivali su 42 novorođene bebe

28. april 2022.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Deca, Lokalna samouprava, udruženje

Za prva 3 meseca ove godine u opštini Srbobran rođeno je 42 dece, sreća za njihove roditelje i familije, ali i lokalnu zajednicu koja ih dočekuje na lep način. Po tradiciji danas je u zgradi Opštine Srbobran organizovan prijem za roditelje novih najmlađih sugrađana, gde su im predstavnici lokalne samouprave, organizacija i udruženja čestitali i darivali ih za početak nove etape u životu.

Okupljene je prvi  pozdravio predsednik opštine Srbobran, Radivoj Debeljački, poželevši im dobrodošlicu i uputivši im čestitke. “Danas opet imamo jedan lep događaj, meni se čini možda i najznačajniji koji se tokom godine dešava u zgradi Opštine. Smatram da je jedan od naših najvećih prioriteta podsticaj rađanju dece i zatim briga za njihovo pravilno i bezbrižno odrastanje. Potrudili smo se da na različite načine pomažemo roditeljima, za šta se iz budžeta Opštine izdvajaju značajna sredstva, da od samog početka, kada dete dođe na svet, pomognemo finansijski.

U prošloj godini opredelili smo sredstva za 149 beba, a u ovoj godini nastavljamo sa tim trendom. Za ovakve akcije izdvojeno je oko 4 miliona dinara, jer želimo da svaki roditelj oseti podršku, da znaju da su važni. Pored sredstava koji za novorođene bebe izdvaja država, i koja su značajno povećana, Opština Srbobran izdvaja još po 20 hiljada dinara, za samohrane majke 40 hiljada, od nedavno poklanjamo stolice za hranjenje dece, a i Udruženje ‘Ruka spasa’ daruje majke sa drugom opremom za bebe. Znamo da nije sve u novcu, da to nije dovoljno da se parovi odluče da postanu roditelji, ipak važno je da znaju da će imati podršku sa naše strane”, rekao je Debeljački izraživši nadu da će lokalna samouprava biti u mogućnosti da u budućnosti tu podršku i poveća.

Radivoj Debeljački se zahvalio roditeljima koji su se odazvali pozivu i došli u Skupštinsku salu, a zatim se zahvalio i članicama Udruženja “Ruka spasa” na predanom višegodišnjem radu u ovom domenu, takođe i Centru za socijalni rad i Opštinskoj upravi uz čiju pomoć se ove akcije sa lakoćom organizuju.

Okupljane je pozdravila i predsednica “Ruke spasa”, Savka Lazić, poželevši majkama i očevima puno zdravlja i uspeha u roditeljstvu, uz želju da im deca budu zdrava, napredna i da izrastu u dobre ljude.

Facebook Komentari