Atletičari u ekološkoj akciji

23. april 2022.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Deca, Lokalna samouprava

Protekle nedelje organizovana je akcija čišćenja Rajčura, na inicijativu i pod pokroviteljstvom Kancelarije za mlade Opštine Srbobran, a u realizaciji Srbobranskog Atletskog kluba – SAK.

U zeleni aktivizam uključilo se dvadesetak mladih atletičara sa svojim trenerom i uz predstavnike Kancelarije za mlade. Zajednički su pokrili veliki deo Rajčura, od kraja ulice Laze Kostića, kod nekadašnje Nedeljne pijace, pa sve do šumarka kod hipodroma. Na taj način atletičari su od razbacanog smeća očistili ne samo svoj prostor za treninge, nego i širi pojas oko svoje sportske baze, dajući dobar primer svojim sugrađanima kako se treba odnositi prema životnom prostoru.

“Deca su bila vrlo aktivna, brzo su se punili džakovi, na kraju smo napunili jedan veliki kontejner. Bila je ovo dobra akcija, a mogla bi se ponoviti više puta i ne samo na Rajčuru nego u celoj opštini, jer na žalost razbacanog smeća ima na mnogim mestima. Naravno, takvim akcijama bi smo probudili svest mladih da čuvaju i sačuvaju svoju okolinu”, rekao je posle uspešno sprovedene akcije trener i predsednik kluba Imre Paška.

Kao nagradu za učešće u akciji čišćenja, po završenom poslu, predstavnica Kancelarije za mlade Opštine Srbobran podelila je vrednim mladim volonterima čokoladice i sokove.

Facebook Komentari