Završen je prvi kamp “Srbija u ritmu Evrope”

11. april 2022.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Deca, Zabava

Prvi kamp za sve učesnike muzičkog festivala mladih “Srbija u rutmu Evrope” završen je u nedelju veče, posle tri uzastopna dana posvećenog rada na pesmama i koreografijama, uporedo u sali CST-a i Malom pozorištu, a za kraj je održana i prva proba u kojoj su nastupili predstavnici 20 gradova i opština učesnika.

Kako je Srbobran pobednik prošlogodišnjeg izdanja festivala, ove godine je i domaćin, i to ne samo završnog takmičarskog dana, već i ovakvih kampova gde se radi sa decom, ali i ona učestvuju u radu drugih učesnika, bodre se međusobno i tako prave odličnu radnu atmosferu kao poseban benefit kampa. Ovo se radi po prvi put i efekti su već primetni, napravljen je veliki skok, kaže nam muzički direktor festivala, Miloš Marković. Napredak kod dece je vidan, a to se najbolje videlo na nedeljnoj probi.

“Malo je reći da sam prezadovoljan. Vidim entuzijazam, želju, kamp se pokazao kao najbolje moguće rešenje da se kandidati spreme, zato što gledaju jedni druge, podržavaju jedni druge, navikavaju se na publiku i osećaj treme, odgovornosti, a pri tome konstantno uče i rade. Nemaju ni jedan slobodan trenutak osim za jelo i spavanje, po ceo dan radimo, uveče se samo obore u krevet i sutra se nastavlja. Mislim da će izaći iz kampa kao drugačiji pevači i plesači i mislim da je ovo najbolji potez koji smo mogli da uradimo. Ja ih sve pratim od audicije i napredak je vidan, naravno neki su došli skroz spremni sa naučenim pesmama, neki malo nespremniji, ali progres se može videti tokom rada sa njima i mislim da ćemo tek na sledećem okupljanju moći da viimo više”, sve vreme uz osmeh govori Mioš, najavljući uskoro drugi, a zatim održavanje i trećeg kampa, nakon koga će svi biti spremni za finalni nastup poput pravih umetnika.

“Srbobran je kao domaćin fenomenalan. Velika zahvalnost sa moje strane ide Opštini Srbobran i Domu kulture, jer su nam sve obezbedili za neometan i produktivan rad. Dobre stvari tek slede, očekuju nas još dva ovakva druženja, a zatim i ono glavno sa televizijskim prenosom iz srbobranske Hale, koja će nadam se toga dana biti puna mladih ljudi, dece, naravno i starijih vaših sugrađana. Siguran sam da ćemo napraviti dobar šou na kome će svi da se provedu”, kaže za kraj razgovora Miloš Marković, muzički direktor festivala “Srbija u rutmu Evrope”.

Učesnici kampa su se već dobro zabavili, čemu svedoče i fotografije; smeh, aplauzi, vrisci podrške uz dobru muziku, ples i gromoglasno pevanje obeležili su trodnevni kamp u Srbobranu. Sigurni smo da su se svi učesnici dobro proveli i da iz našeg mesta nose samo lepe uspomene, a steći će ih još kada se uskoro vrate.

Facebook Komentari