Seniorke ŽKK SRBOBRAN završile sezonu. Cilj je ostvaren.

11. april 2022.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: košarka

Takmičenje u Drugoj ženskoj košarkaškoj ligi Srbije završeno je sinoć, u susretu 22. kola u Srbobranu domaća ekipa je pokušala da dođe do pobede protiv ŽKK “Sloga” iz Požege, ali bez uspeha.

Meč je sve vreme bio neizvestan, iako su u najvećem delu vremena rezultatski vodile gošće, igra je bila egal i na ivici, odlično za gledaoce koji su u velikom broju došli na tribine CST-a. Da je igra bila čvrsta svedoče i brojne lične greške, u poslednjoj četvrtini je čak 7 igračica moralo da napusti parket zbog 5 penala, 3 iz požeške ekipe i 4 iz srbobranske. Na 3 minuta do kraja “Belle” su zaostajale samo 2 poena, uz glasnu podršku navijača delovalo je da mogu da preokrenu i u finišu dođu do razloga za slavlje, ipak gošće se bolje snalaze i pobeđuju rezultatom 70:81 (15:24, 18:16, 19:17, 18:24).

Jelena Curaković je i ovu utakmicu završila sa double učinkom, 20 poena i 11 skokova, ali i 5 asistencija i 2 trojke iz isto toliko pokušaja, takođe na njoj je pravljeno i najviše faulova, čak 12.  Odlično veče imala je i MIrjana Zorić, upisala je u skor 19 poena, 3 trojke; Jelena Ćurčić 15 poena i trojka, Sanja Dunđerski 9 poena i trojka, Mila Ivetić 4, Aleksandra Janković 3 poena. Igrale su još: Anđela Ružin, Larisa Vijatov i Dunja Kulačin, ali se nisu upisale u strelce, dok je Tamara Kasa bila na klupi ali nije ulazila u igru. Tisa Šućurović je utakmicu takođe samo gledala jer je povređena, kao i Milica Ćeran.

“Stavili smo tačku na Drugu žensku ligu Srbije ove sezone. One što je bio cilj, a to je da klub ostane u ovom takmičenju, obezbeđen je i pre ovog duela, ali mi je ipak žao što večeras nismo pobedili. Ambijent u sali je bio prelep, trebali smo to iskoristiti, nakon čega bismo bili 7. na tabeli, što bi bio velik iskorak s obzirom da smo na polusezoni imali samo 2 pobede. Do 38. minuta smo igrali egal sa ekipom koja ulazi u Prvu ligu, to pokazuje koliki kvalitet naša ekipa poseduje i koji je iz utakmice u utakmicu rastao i bio očigledan u drugom delu sezone. Zahvaljujem se publici koja je večeras došla u velikom broju i napravila prelep ambijent, bilo je uživanje biti u hali iako smo izgubili utakmicu. Takođe, zahvaljujem se i mojoj ekipi koja je na polusezoni shvatila ozbiljnost situacije, mogućnost da ispadnemo iz lige, i zahvaljujući njihovoj reakciji napravili smo 5 pobeda u drugom delu i ostali u ligi.

Mi nastavljamo da treniramo dalje, već u utorak kreću pripreme ekipe za narednu sezonu. Treniraćemo do uskršnjih praznika, zatim sledi pauza od 2-3 nedelja, a potom nastavljamo sa treninzima sve do početka jula, kada bi neke nove igračice trebale da dođu na probu, možda čak odigramo i neku prijateljsku utakmicu. Letnja pauza će trajati od 1. jula pa do 10. avgusta. Tada će ekipa biti već formirana, uz neke minimalne izmene u igračkom kadru, i ostaje samo da se izbrusi forma do oktobra. Verujem da ćemo naredne sezone u Drugoj ženskoj ligi biti neuporedivo konkurentniji”, ističe posle utakmice trener seniorskog sastava ŽKK “Srbobran”, Slobodan Subić. Dodao je da bi voleo da devojke koje su trenutno u timu u njemu i ostanu, kako kaže, bilo bi mu zadovoljstvo da se nastavi sa radom onako kako je to bilo u prvoj polovini 2022. godine.

Za ekipu “Sloga” iz Požege ova poslednja utakmica je bila od posebnog zanačaja, jer su pobedom u Srbobranu devojke obezbedile drugu poziciju na tabeli, koja ujedno vodi u Prvu ligu Srbije. Slavlje gošći nakon utakmice je bilo veliko, radost neobuzdana, jer je za većinu tih igračica ovo prvo takvo iskustvo, a igranje u najvišem državnom rangu takmičenja je zaista privilegija.

U viši rang ide i “Novosadska ŽKA” kao šampion takmičenja, dok “Ljubovija” i pirotski “Gimnazijalac” ispadaju iz Druge lige i naredne sezone će nastupati u 3. rangu takmičenja.

 

Facebook Komentari