Održana je 1. Međunarodna izložba pasa u Srbobranu

09. april 2022.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Zabava

Kinološko društvo Srbobran danas je bilo domaćin 1. Međunarodne izložbe pasa svih rasa CACIB SRBOBRAN 2022, skup za koji su se prijavili uzgajivači i pojedinačni vlasnici krznenih ljubimaca sa raznih destinacija širom evropskog kontinenta.

Za ocenjivanje je prijavljeno 430 pasa iz 15 država, primetan je bio veliki broj izlagača iz Slovačke, Češke i Mađarske, a jedan učesnik došao je u Srbobran čak sa Tajvana. Očigledno da je ovim strastvenim ljubiteljima životinja nedostajalo velikih okupljanja u proteklom periodu, svi su došli sa velikim očekivanjima, sa željom da svoje pse prikažu u najboljem svetlu, ali i da se sretnu sa kolegama kinolozima.

“Možemo se pohvaliti da smo danas otvorili, po prvi put, izložbu međunarodnog karaktera za pse svih rasa. Do sada smo bili domaćini državnim izložbama, a ovoga puta je to na jednom višem nivou i ponosni smo zbog toga”, rekao nam je predsednik Kinološkog društva Srbobran, Borislav Milošev.“U okviru međunarodne izložbe imamo i tri specijalizovane, za Nemačke ovčare, Bernardince i  Bernske planinske pse. Odziv izlagača je dosta dobar, posle dve turbulentne godine granice su najzad otvorene za slobodno kretanje, što su izlagači iskoristili, jer u proteklom periodu gotovo da nigde nije bilo izložbi. Imamo prelep ambijent uz Šumicu, uređeni ringovi na pokošenim travnatim terenima Fudbalskog kluba ‘Srbobran’, verujem da su gosti zadovoljni”, dodao je Milošev, uputivši zahvalnost Opštini Srbobran na podršci u organizaciji takmičenja.

Značaj danas održane izložbe je velik, zbog čega je i Opština Srbobran preuzela na sebe pokroviteljstvo manifestacije. Kao predstavnik lokalne samouprave, takmičenje je posetio direktor Centra za sport i turizam, Slobodan Subić, kao i član Opštinskog veća zadužen za omladinu i sport, Jovica Andrić. U kratkom razgovoru Subić je rekao da mu je zadovoljstvo što je u prilici da bude na skupu, koji ne samo što ima takmičarski karakter, već se na njemu mogu videti zaista prelepi primerci pasa, što je kaže on, zanimljivo i našim sugrađanima koji su došli da obiđu manifestaciju.

“Srbobran je uvek dobar domaćin, tako je i ovog puta. Drago mi je što vidim zaista dosta ljudi i sve vreme ih pristiže još. Lepo je što smo u prilici da ugostimo toliki broj izlagača iz brojnih država, potrudili smo se da im uslovi za boravak budu prijatni, da obezbedimo sve što je potrebno, tako da nema razloga da iz Srbobrana ne odu sa lepim utiscima i da se u njega naredne godine sa zadovoljstvom vrate sa prijateljima, pa da izložba bude još veća. Opština Srbobran želi da podrži organizatore ovakvih i sličnih manifestacija, to je uvek pametno uložen novac jer povezuje ljude sa različitih meridijana, širi poruku prijateljstva i mira, i šalje iz Srbobrana jednu zaista lepu sliku”, poručio je Slobodan Subić, poželevši svim posetiocima izložbe dobrodošlicu i lep boravak, pozvavši ih da obiđu Srbobran i bolje ga upoznaju.

Zadatak da ceremoniji otvaranja izložbe udahnu šarm vojvođanske ravnice i lepotu tradicije ovdašnjeg naroda, imala je najmlađa grupa Kulturno-umetničkog društva “Bard”, deca koja su uz zvuke tamburice i harmonike zaigrala za sve okupljene.

 

Facebook Komentari