Fudbaleri 4 puta bili precizni u Tornjošu

09. april 2022.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Fudbal, Sport

Neupitan je bio trijumf Fudbalskog kluba “Srbobran” na današnjem gostovanju u Tornjošu, sa čak 4 postignuta gola, i bez primljenog, ekipa je potvrdila visoke ambicije.

Uslovi za igru su bili izuzetno tešku, snažan vetar nije stajao, a pogotovo tokom drugih 45 minuta utakmice zadavao je ozbiljne probleme fudbalerima. Bodovi su naravno bili važni obema ekipama, “Srbobranu” jer ima ambiciju da se domogne druge pozicije na tabeli koja vodi u doigravanje za plasman u viši rang, dok su “Tornjošu” bodovi potrebni kako bi obezbedili opstanak u ligi.

Domaćin susreta 21. kola PFL Subotica, FK “Tornjoš” nije imao ni jednu izglednu šansu za pogodak, najviše vremena trošili su u pokušajima da zaustave nadiranje Srbobranaca, što su i uspevali u prvom poluvremenu. Neiskorišćenu šansu da se prvi upiše u strelce imao je Peruničić na samom startu meča, upućuje snažan udarac ka golu ali lopta prolazi uz spoljnu ivicu stative. Ni Stanković nije iskoristio svuju priliku, on je pucao u okvir gola, ali golman uspeva da skrene loptu udarajući je u padu nogom. Prvi gol ipak postiže Ćulum pre isteka prvih 45 minuta. Dvojica štopera domaće ekipe istovremeno prilaze srbobranskom igraču, ali se nisu razumeli i obojica istovremeno zastaju, to Ćulumu ostavlja prostor i trenutak za precizan šut, što on čini i šalje loptu u mrežu.

U drugom poluvremenu Srbobranci nastavljaju da pritišću, gotovo da se igra i nije micala sa polovine koja pripada Tornjoškim fudbalerima. Svoju prvu priliku u ovom delu igre ponovo odlično koristi Ćulum i podiže prednost svoje ekipe na 0:2. Na 0:3 podiže Peruničić, koga na petercu pronalazi opet Ćulum. Konačan rezultat utakmice “Tornjoš” 0:4 “Srbobran”, postavlja Milosavljević. Na nesmotrenu reakciju golama domaćih reaguje munjevito Milosavljević i šalje loptu u nebranjenu stranu gola.

Posebna pohvala sledi mladom Davidu Mikoviću, koji nastavlja da niže kvalitetne minute u seniorskom sastavu, iako mu je tek 16 godina. Uz njega vredi još jednom pomenuti i Zorana Milosavljevića, kojem je danas postignuti gol prvenac u dresu FK “Srbobran”.

Naredne dubote, 16. aprila, na stadionu u Šumici igraće kucurska FK “Iskra”.

Facebook Komentari