Skupština odlučila: Nadalj će dobiti put ka Temerinu.

05. april 2022.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Lokalna samouprava

Višedecenijska želja žitelja najmanjeg mesta u opštini Srbobran, direktna putna linija Nadalj-Temerin, najzad će se ostvariti. Skupština opštine Srbobran je na današnjem zasedanju to i omogućila usvojivši tačku Dnevnog reda – Odluka o izradi Plana detaljne regulacije opštinskog puta Nadalj – Temerin.

Put ka Novom Sadu za Nadaljčane oduvek vodi preko Temerina, jer je to najbliža relacija, zbog čega veliki broj stanovnika gravitira ovoj susednoj opštini, da li zbog posla, školovanja ili nekih drugih razloga. U svakom slučaju postoji potreba da se postojeći atarski put koji je najkraća veza sela sa Temerinom, pretvori u saobraćajnicu višeg reda. Umesto da odlaze prvo na “raskrsnicu” (put Temerin-Bečej bliže Bačkom Gradištu), nova asfaltna saobraćajnica bi iz centra Nadalja vodilo pored stadiona FK “Napredak” i dalje do čarde na Jegričkoj, odnosno do krivine pre ovog ugostiteljskog objekta, čime bi ukupan put bio kraći za 2,4 kilometra.

O značaju usvajanja odluke, na skupštinskom zasedanju, je govorio predsednik opštine Srbobran Radivoj Debeljački. “Ovo je prvi korak ka ulasku u proceduru izgradnje saobraćajnice Nadalj-Temerin, a ja se nadam da ćemo krajem ove godine, ili početkom sledeće, imati opredeljena sredstva za projektovanje ove saobraćajnice, a nakon toga da obezbedimo izvore finansiranja za njenu izgradnju. Izgradnja ovog puta je želja većeg broja naših građana, on bi im mnogo značio u svakodnevnom životu. Mislim da je važno to uraditi, a važno je i da čujemo naše građane”, rekao je Debeljački za govornicom.

Za ljude koji svakodnevno putuju iz Nadalja za Temerin, i dalje, skratilo bi se vreme i smanjili troškovi putovanja, smatra odbornica u SO Srbobran, Svetlana Đorđin. Kako i sama živi u Nadalju poznato joj je da je ideja za izgradnju ovog puta postojala i dosta ranije, ali tek sada je učinjen korak da ona i zaživi. Ona je rekla da je odluka izuzetno raduje i potvrdila da će nova saobraćajnica mnogo značiti Nadaljčanima.

Facebook Komentari