Potpisan ugovor za novu stolariju u nadaljskoj školi

05. april 2022.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Lokalna samouprava, Škola

Pokrajinska vlada je opredelila 175 miliona dinara iz svog budžeta za rekonstrukciju, adaptaciju, sanaciju i investiciono održavanje 61 objekta predškolskih ustanova, osnovnih i srednjih škola i domova učenika, za čije je finansiranje i sufinansiranje predsednik Pokrajinske vlade, Igor Mirović, danas uručio ugovore korisnicima sredstava.

Među podržanim projektima u delu podrške osnovnom obrazovanju, nalazi se i ugovor za Osnovnu školu “Žarko Zrenjanin Uča” iz Nadalja, kojoj je za projekat zamene stolarije na objektu pripalo 820.000 dinara. Na nivou osnovnog obrazovanja sredstva u visini od 121 milion dinara dodeljena su za 41 ustanovu, 37 miliona dinara je opredeljeno za deset srednjih škola, za tri učenička doma 5,5 miliona, dok je za sedam predškolskih ustanova izdvojeno 11,5 miliona dinara.

“Zajedno sa ovim ulaganjima, od 2017. godine za ove namene Pokrajinska vlada je opredelila gotovo milijardu dinara. Radili smo planski, štedeli novac na drugim poljima i izdvajali za projekte i investicije u najznačajnijim oblastima života, među kojima je i obrazovanje. Vlada Srbije je uporedo s tim radila i na poboljšanju položaja prosvetnih radnika i svih koji rade u ovoj oblasti”, izjavio je predsednik Mirović.

Facebook Komentari