Novi automobil za PU “Radost”

01. april 2022.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Lokalna samouprava

Opština nastavlja da ulaže u Predškolsku istanovu “Radost”, nakon što su radovi na uređenju svih 9 objekata privedeni kraju, stigao je i novi automobil, zamena za davno dotrajalog Yuga.

Ispred zgrade Opštine Srbobran, njen predsednik Radivoj Debeljački, uručio je direktorici PU “Radost”, Biljani Bajić, ključeve FIAT-a 500L. Novo vozilo je deo šire akcije obnvljanja voznog parka, tamo gde su vozila odradila upotrebni vek.

“Nastavlja se izuzetno dobra saradnja sa Predškolskom ustanovom ‘Radost’ i nakon rekonstrukcije svih vrtića, opština Srbobran izdvojila je sredstva iz ovogodišnjeg budžeta i kupila novi automobil za potrebe ove ustanove. Ova potreba postoji već duži niz godina, veliki broj objekata u tri mesta nije lako obići i dopremiti im sve ono što im je neophodno za rad, pa je bilo potrebno nabaviti funkcionalno vozilo. Nastavljamo sa ulaganjem i u objekte i u opremu, jer želimo da deca i zaposleni imaju najbolje uslove za boravak i rad u vrtićima”, rekao je prilikom predaje ključeva vozila Radivoj Debeljački.

Predsednik opštine najavio je da će lokalna samouprava, kao direktni izvršilac budžeta, za potrebe indirektnih korisnika, preduzeća i ustanova, nastaviti da pomaže njihova opremanja i modernizaciju. “Na ovaj način smo učestvovali u nabavci višenamenske mašine za potrebe Javnog komunalnog preduzeća ‘Graditelj’, koja je neophodna preduzeću za obavljanje poslova koji su im povereni, a veoma brzo sledi nabavka novog vozila za Centar za socijalni rad. Vodimo računa o uslovima u kojim rade naša preduzeća i ustanove, a unapređenjem tih uslova unapređuju se i usluge koje pružaju građanima, što jeste naš krajnji cilj”, poručio je Debeljački, posebno ističući da se korišćenjem novih vozila smanjuju troškovi održavanja, ali se podiže i bezbednost onih lica koja njima upravljaju ili se u njima prevoze.

Facebook Komentari