Otvoren novi teren za basket u Nadalju

31. mart 2022.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Lokalna samouprava

Opština Srbobran je u okviru planiranih radova na uređenju naselja Nadalj napravila jedan potpuno nov teren za basket u samom centru sela. Danas je lokaciju posetio predsednik opštine Srbobran, Radivoj Debeljački, kako bi se uverio da je sve urađeno kvalitetno, ali i kako bi sa svojim saradnicima otvorio teren na pravi način.

Teren je izgrađen u zaleđu nove zgrade Mesne zajednice Nadalj i povezan je sa dečijim igralištem u parkiću, zajedno čine celinu namenjenu deci i mladima, kako bi im se pružilo više sadržaja za kvalitetno provođenje vremena na otvorenom. Na mestu gde je izgrađen teren nekada se nalazila zgrada Penzionerskog doma, stara i oronula građevina koja odavno nije bila adekvatno mesto za boravak ljudi. Za najstarije stanovnike Nadalja otvorene su prostorije u kojima je do nedavno bila smeštena Mesna zajednica, a koja je sada ponovo na staroj adresi ali u potpuno novom objektu.

Debeljački je u Nadalj došao sa saradnicima koji su duži niz godina zaduženi za razvoj sporta u opštini, Todor Šimpraga i Jovica Andrić, a kako je svoj trojici ovo blizak sport bila je to adekvatna prilika da se zaigra basket. Ostalo je da se urade još neke sitnice, kao postavljanje klupa, mada basket već sad može da se igra.

Debeljački je tokom posete podsetio da je ovo tek jedan u nizu terena za basket koji su napravljeni ili rekonstruisani u opštini, kao što je to urađeno u Srbobranu na rekavici, zatim iza sportske hale, i na dečijem igralištu “Naša priča”. Sa tom praksom će se nastaviti i u buduće, jer je želja Opštinske uprave da svi postojeći tereni budu dovedeni u reprezentativno stanje, ali i da tamo gde ih nema, a građani to zatraže, budu izgrađeni novi.

Dobrom komunikacijom sa građanima došlo se do potpuno novo igralište za decu u naselju Kać, u blizini vrtića “Palčić”, koje je nedavno i pušteno u rad, a najavljuje se da će na obali Krivaje, uz obnovljeni košarkaški teren uskoro biti postavljeno i novo dečije igralište.

Trenutno su u toku i radovi na izgradnji novih ulica u Nadalju, tačnije ulica koje nikada ranije nisu imale asfaltni kolovoz, te je poseta Nadalju iskorišćena da se obiđu i te lokacije. “Sve ulice koje su bile planirane za rekonstrukciju, u Turiji i Nadalju, su završene, i sada je u toku izgradnja potpuno novih ulica. Dali smo sebi zadatak, a to je da na teritoriji naše opštine ne bude više ni jedna kuća koja nema asfalt pred kapijom. Živimo u 21. veku, i to je nešto najmanje što građani mogu da očekuju kada je u pitanju uređenje infrastrukture u opštini. 

Vrlo smo zadovoljni odnosom koji lokalna samouprava ima sa izvođačem radova, sve teče dogovorenom dinamikom, a mogu reći da sam se i lično uverio da se ne odstupa od odobrenog projekta. Sve se poštuje, postoji nadzor koji je potvrdio da se sve radi u skladu sa ugovorenim obavezama izvođača, i stvarno nemamo ni jednu zamerku do sad”, rekao je Radivoj Debeljački u Nadalju.

 

Facebook Komentari