Dan kada pominjemo junaka iz Nadalja

28. mart 2022.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Lokalna samouprava

Na današnji dan pre 23 godine, braneći svoju zemlju i narod, život je izgubio Siniša Laušev, naš sugrađanin iz Nadalja. Uz pomen njegovog imena danas je položeno cveće kraj spomen obeležija, koje krasi i Sinišina slika, u centru Nadalja.

Vence su zajednički položili, kako jedan junak i zaslužuje, članovi njegove porodice, delegacija Opštinske uprave Srbobran, članovi Saveta Mesne zajednice Nadalj, kao i predstavnici SUBNOR Srbobran. Nakon svečanog polaganja cveća, predsednica Skupštine opštine Srbobran, Milena Alargić, uputila je nekoliko reči posvećenih Siniši, ali i svima onima koji su tokom razaranja SRJ stradali od bombi.

“1999. godine NATO Alijansa je izvršila agresiju na našu zemlju, stravičnim bombardovanjem koje je trajalo 78 dana i noći, donoseći našem narodu mnogo tuge, žalosti i bola. Tada, 28. marta, je stradao naš sugrađanin Siniša Laušev. Bio je jedna od prvih žrtava, jedan od hiljadu naših vojnika i policajaca koji su izgubili svoje živote braneći zemlju. Stradalo je i mnogo civila, više od dve i po hiljade, ubijeno je i 79 dece koja nizašta nisu mogla biti kriva. Potpuno tragično i nedopustivo za moderno vreme u kome živimo. Sinišu, ni sve druge žrtve rata, ne smemo nikada zaboraviti, niti zaboraviti zločin koji je učinjen, a za koji niko odgovarao nije. Na svima nama je da čuvamo mir, stabilnost i da se sećamo svih koji su braneći mir dali ono najvrednije što su imali, lični život. Nadam se da nikada više nećemo doći u priliku da pravimo nove zbornike žalosti, niti da se okupljamo u ime nekih novih žrtava”, rekla je kraj spomenika u Nadalju Milena Alargić.

Facebook Komentari