Pobede kod kuće postale su skoro uobičajene

26. mart 2022.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: košarka, Sport

Veliku stvar uradile su košarkašice u sinoćnjem susretu 20. kola Druge košarkaške lige, došle su do pobede nad borskim KK “Rudar 1903”, čime su se revanširale za poraz u prvom susretu, što je 7. pobeda u sezoni, učvrstile su poziciju na sredini tabele i sve to desetkovane povredama.

Ženski košarkaški klub “Srbobran” nastupio je sinoć sa svega 7 devojaka, a i među njima je bilo povređenih. Uspele su čak da dođu i do prednosti od 20 poena u jednom trenutku, ali umor ih je sustizao kako je vreme odmicalo i ta razlika se polako “topila”, da bi svega par minuta pre kraja 4. četvrtine i sama pobeda bila dovedena u pitanje. Ipak smirenošću najiskusnijih igračica meč je priveden kraju i upisana je važna pobeda u saldo srbobranske ekipe. Rezultat je bio 63:58, po četvrtinama: 18:12, 19:10, 18:17, 8:19.

Trio Curaković-Dunđerski-Ćurčić nosio je “Srbobran” do pobede, sve 3 su na terenu provele 30+ minuta, a Sanja gotovo da ga nije ni napuštala. Takođe sve 3 su imale dvocifren učinak u poenima, Jelana Curaković 19 poena, 1 trojka i 10 skokova, a čak 10 puta su igračice iz Bora morale da je fauliraju kako bi je zaustavile u pokušaju da poentira. Jelena Ćurčić postigla je 18 poena, ubacila je 2 drojke i 13 puta skinula loptu pod košem, Sanja Dunđerski zaustavila se na 12 poena i 2 trojke, Mirjana Zorić 8 poena i trojka, Larisa Vijatov 7 i trojka, dok su Mila Ivetić i Tisa Šućurović upisale sebi po 2 poena.

Nije prikazana lepršava igra, bilo je puno grešaka u akcijama i mnogo napada bez realizacije, u kojima je lopta završavala u rukama devojaka iz Bora, ipak pobeda je važna, zbog čega ni trener domaće ekipe nije mogao da bude nezadovoljan.

“U ovom trenutku je najvažnije da smo pobedili, imali smo dobru ideju kako zaustaviti ekipu iz Bora, koja je u naletu pri borbi za opstanak. Ono što moram da napomenem, je da smo imali ozbiljnih zdravstvenih problema u nedeljama za nama. Već 3 nedelje nemamo adekvatne treninge usled povreda i razboljevanja košarkašica, zbog čega smo i večeras nastupili sa svega njih 7. Taj problem je u završnici utakmice posebno uzeo danak, kada je umor nadvladao. Imali smo dogovor pre utakmice, da nekim odbrambenim zadacima zaustavimo gošće na ispod 60 poena, to smo uspeli, a da sam imao još bar jednu ili dve iskusnije igračice na raspolaganju, verujem da bi smo mogli da se rastrčimo i damo još 20 poena.

U prethodnih nekoliko utakmica kod kuće davali smo po 80 poena, da je to bio slučaj i večeras nadoknadili bi smo koš razliku napravljenu u našem prvom susretu. Ostaje žal za tim, ali ne mnogo jer je to bio sekundarni cilj, na prvom mestu je bilo ostvariti pobedu i to smo uspeli. Čestitam devojkama na pobedi, neke su čak igrale pod povredom, svesne situacije i zahvalan sam im na iskazanoj požrtvovanosti”, rekao je posle utakmice trener ŽKK “Srbobran”, Slobodan Subić. On se posebno zahvalio publici jer je, uz veliku prisutnost na tribinama, sa istih dopirala i ozbiljna buka kao znak podrške devojkama.

Naš stručnjak je mišljenja da se “Srbobran” nalazi u situaciji da sam odlučuje u svojoj sudbini, rezultati drugih utakmica jesu važni, ali se naš klub pita. Ovde prvenstveno mislimo na preostala dva kola u kojima će “belle”, prvo gostovati u Bačkoj Topoli drugoplasiranoj ekipi lige, ŽKK “Topolčanka, a zatim u poslednjem meču sezone dočekuje tim KK “Sloga” iz Požege koja zauzima 3. mesto na tabeli. Subićeva želja je da dođe do pobede u bar jednom od ova dva susreta, naravno nakon što se u ekipu vrate igračice koje nedostaju.

Važno je da se upiše i 8 pobeda, jer se situacija na tabeli zakomplikovala. U ligi učestvuje 12 klubova, 2 sa najlošijim učinkom će ispasti, ali je stvar u tome da čak polovina timova ima približno isti broj bodova, od 25 do 27. U aktuelnom kolu i u preostalim, neki od njih će i međusobno igrati, tako da niko nije potpuno siguran, iako je ŽKK “Srbobran” na vrhu te liste i najmanje je ugrožen. Ipak ostaje da vidimo kako će se situacija razvijati u naredne 2-3 nedalje.

Facebook Komentari