Dan ustanove veseo u svih 9 vrtića PU “Radost”

21. mart 2022.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Deca, Lokalna samouprava

Predškolska ustanova “Radost” danas obeležava 66 godina postojanaja, zbog čega je predsednik opštine Srbobran, Radivoj Debeljački, u društvu najbližih saradnika obišao svih 9 vrtića kako bi zaposlenima i deci čestitao Dan ustanove.

Kao i svaki put kada obilazi zabavištance, prvi čovek opštine nosi im poklone, a oni su za uzvrat pevali svoje najdraže pesmice. U prethodnoj poseti, kada je Debeljački takođe obišao sve objekte, govorilo se o problemima svakog vrtića ponaosob, od nedavno se radi na rešavanju tih stvari, te je ovaj odlazak bio prilika i da se obiđu radovi u toku, ali i izvrši prijem okončanih.

“Na nekoliko pozicija smo konstatovali da ima razloga za uređenje i obnovu, sada sve to realizujemo. Uverili smo se da se objekti obnavljaju i to je nešto što smo obećali našim građanima, roditeljima i deci pre svega. Obezbedili smo 6 miliona dinara za kompletno uređenje fasada objekata, zamenu stolarije, zatim uređenje pešačkih staza i parking prostora, kao i uređenje dvorišta u kojima se deca igraju. Posebna pažnja u ovom trenutku usmerena je na vrtić ‘Palčić’ u Kaću, koji je kroz široku rekonstrukciju dobio nove prozore, novu izolaciju i fasadu, nove prilaze za pešake i prostor za parkiranje. I ovaj objekat je bio funkcionalan, ali smo želeli da našoj deci obezbedimo najbolje uslove za boravak i rad u vrtićima”, rekao je po obilasku svih devet vrtića predsednik opštine Srbobran. Svi radovi koji su u toku trebali bi biti okončani u narednih mesec dana.

Zajedno sa Debeljačkim vrtiće su obišli Milena Alargić, predsednica SO Srbobran, Julkica Popović, Jovica Andrić i Kristijan Kočiš, članovi Opštinskog veća, zatim Slobodan Subić i Ninoslav Jokanović ispred Saveta MZ Srbobran, Miloš Jovanović ispred Saveta MZ Turija, te Dejana Aleksijević ispred Saveta MZ Nadalj. Domaćin predstavnicima lokalne samouprave u svim vrtićima bila je direktorka PU “Radost” Biljana Bajić. Svi slavljenici u svim vrtićima PU “Radost” dobili su slatke poklone od rukovodstva opštine Srbobran.

Facebook Komentari