SRBOBRAN i VRBAS remizirali bez golova

20. mart 2022.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Fudbal, Sport

Derbi 18. kola Područne fudbalske lige “Subotica” u kom su se juče sreli FK “Srbobran” i FK “Vrbas”, završen je bez golova, uz više izglednih prilika domaće ekipe, koja je u svakom smislu nadigrala komšije iz Vrbasa.

Mnogo dominantnije izgledali su Srbobranci, prvih 45 minuta imali su potpunu dominaciju, a Ćulum i Kenji ne koriste najvrednije šanse. I u drugom poluvremenu bilo je slično, s tim da je naijzgledniju priliku propustio Klipić šutom sa 5 metara od gola gostiju,  golman brani, kao i na šut Arttura u prvom poluvremenu, kada loptu sklanja bukvalno sa linije gola. Čuvar mreže je ubedljivo najbolji pojedinac vrbaške ekipe.

Utakmica bi i pored mnogobrojnih sudijskih propusta mogla da se nazove korektnom i fer, ali veliku senku na meč baca situacija u 84. minutu. Sve vreme je linijski sudija zaustavljao napade domaće ekipe podizanjem zastavice, iako najčešće ofsajde niko drugi nije video, ali posebno je igrače “Srbobrana” zaboleo ofsajd dosuđen pred kraj utakmice, gde je Peruničiću podignuta zastavica iako je između njega i gola gostujućeg tima bio jedan odbrambeni igrač. Pošto je sličnu situaciju imao i u prvom poluvremenu, postavio je pitanje sudiji: -Zašto ofsajd?, na šta dobija žuti karton, a na iščuđujući komentar dobija još jedan i biva isključen. Revoltiran nemilom scenom protestvovao je Filipović, kao najiskusniji igrač ekipe, na šta i on biva kažnjen isključenjem.

Boje kluba iz Šumice na ovom meču branili su: Ađanski, Kenji, Filipović, Ćulum, Adamović, Peruničić, Živanović, Komlenić, Krstić, Jorgić, Ostojić, kao i Klipić, Stankov i Dugonjić koji su sa klupe ulazili u toku utakmice. Za sve njih, kao i za trenera, predsednik kluba Nemanja Perendić, imao je samo reči hvale. On nakon utakmice nije želeo da komentariše sporne situacije, već je u prvi plan stavio igru svojih fudbalera.

“Za svoje igrače imam samo reči hvale, trpe svašta na terenu tokom najvećeg dela sezone, ali ih to ne lišava motiva da za klub daju maksimum. Ponosan sam što među prvih 11 imamo 8 Srbobranaca, što svi zajedno funkcionišu kao kompaktna celina, drže se zajedno i bez obzira na to ko je sa druge strane, oni neprestano napadaju svih 90 minuta. Svaka im čast i hvala na tom požrtvovanom odnosu prema klubu, treneru i upravi, a na posletku ka navijačima i Srbobranu čije ime ponosno nose na dresu. 

Siniša Todorović, kao prvi čovek struke obavlja sjajan posao u seniorskom sastavu, učinio je da ‘Srbobran’ bude ubedljivo najkvalitetniji sastav u PFL ‘Subotica’. Hvala mu na tome. Naš je cilj osvajanje druge pozicije na tabeli za kraj sezone, čime bismo izborili mesto u baražu i tako sebi dali šansu da se borimo za povratak u ‘Vojvođansku ligu’. Ako fudbalski kvalitet bude jedini parametar koji odlučuje, mislim da je to ostvarivo”, rekao je Perendić u svom izlaganju. Za kraj razgovora uputio je zahvalnost, prvo svom sugrađaninu i prijatelju kluba, Danijelu Rafajloviću, koji je donirao novu garnituru dresova za seniorski sastav, a zatim lokalnoj samoupravi i predsedniku opštine Srbobran, Radivoju Debeljačkom, na najnovijim ulaganjima u klupske prostorije.

Naredno kolo “Srbobran” igra 27. marta u Savinom Selu, protiv ekipe FK “Budućnost”.

I nadaljski FK “Napredak” je u subotu imao nastup, na žalost još jedan poraz, ovoga puta su u Bajmoku izgubili sa 4:0 od ekipe FK “Radnički 1905”.

 

Facebook Komentari