OKK SRBOBRAN izgubio od KK JOKER, ali im je jedini ubacio preko 100 poena

19. mart 2022.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: košarka, Sport

Ukupno 226 poena postignuto je na sinoćnoj utakmici košarkaških klubova “Srbobran” i “Joker”, s tim da su gosti iz Sombora ipak ubacili malo više (105:121, po četvrtinama: 24:45, 27:32, 27:27, 27:17).

Neukusno bi bilo i pomisliti da srbobranska ekipa, u ovako oslabljenom sastavu može ugroziti nadmoćni tim sa severa Vojvodine. Ipak donekle su Antić i momci parirali igri gostiju, nažalost tek u trećoj četvrtini, ali su na posletku u četvrtoj značajno umanjili do tada stečeni zaostatak od 30 poena. Nema se šta zameriti momcima, pružili su svoj maksimum, prikazali su lepu košarku, igralo se brzo i na veliki broj poena, i važno je istaći da je ovo prvi put u ovoj sezoni, a verovato i duže, da je neko timu iz Sombora ubacio preko 100 poena, čak i u svom jedinom porazu primili su 88. Što dovoljno govori o tome koliko su domaći košarkaši bili razigrani čak i kada su nadigrani.

Kao i obično prednjačio je kapiten zelenih, Jovan Antić, bio je ubedljivo najkorisniji pojedinac na terenu sa 41 poenom i čak 8 trojki. Dobar deo tereta na sebe je preuzeo mladi Lazar Egeljić, postigao je 19 poena sa 2 trojke i velikim brojem skokova. Dvocifreni učinak imali su i centri, Andrej Radovanović 11 poena i Luka Gutović 10, dok je Aleksandar Srdanov postigao 9 poena, sve preko linije za tri poena. Jednu trojku pogodio je Bojan Grubić, ukupno davši 9 poena, dok je Nikola Babić ubacio 6. Igor Šijačić je najzad bio u prilici da zaigra, na žalost braneći svoj obruč u jednom duelu je ponovo povredio tek zalečenu nogu, usled čega nije bio u mogućnosti da ponovo uđe na teren i pomogne saigračima.

“Svi koji su večeras bili u prilici da gledaju meč videli su snagu ekipe ‘Joker’, tako da neće nikog iznenaditi kad posle poraza kažem da sam zadovoljan utakmicom. Krajnji rezultata, od samo 14 poena razlike, mislim da nije realan, iako smo odigrali dobro i pored nedostatka Samardžića, Vukomanovića i na posletku Šijačića, realno je bilo da izgubimo značajnije. Tako da zaista mogu reći da sam više nego zadovoljan. Čestitam mom kapitenu, on je ovo momački izneo, i pored toga što su ga udvajali sve vreme, dao je 41 poen i ostalim igračima ulivao poverenje na terenu”, kaže nam trener Jovica Andrić. Dodaje da je Dušan Samardžić potpisao petomesečni ugovor za igranje basketa u Japanu, usled čega neće biti uz tim do kraja sezone, ali je večeras trebao da zaigra Đuka (Mihajlo Vukomanović), koji se razboleo dan uoči meča. O ponovljenoj povredi Igora Šijačića još ne može ništa da se kaže, sem da se svi nadaju da nije ozbiljna. Klub pruža podršku svoj trojici, Samardžiću za uspešnu turneju, a ostaloj dvojici za brz oporavak.

“Zahvalnost upućujem i gostima, posebno treneru, na fer i korektnoj utakmici. Pokazao je da je čovek, sportista, kada su napravili značajnu prednost nisu više toliko ‘grizli’, što je nama dalo priliku da im se približimo rezultatski. U prvoj četvrtini smo primili previše poena, zbog čega sam u drugoj promenio sistem odbrane, prešli smo u zonu, i tako bar malo zaustavili njihove napade. Jeste da su nam dali ukupno 121 poen, ali je razlika u primljenim poenima u prvoj i ostalim četvrtinama značajno različita. Ekipa ‘Joker’ ne pripada ovom rangu takmičenja, to je jasno svakome ko ih je gledao, oni su ubedljivo najbolji u ligi i sigurno je da će preći u republički rang. Mi ćemo im gostovati u poslednjoj utakmici, takoreći idemo na njihovu proslavu šampiona Prve regionalne lige ‘Sever’. Na kraju zahvaljujem se publici koja je još jednom bila uz nas, nadam se da su uživali u odličnoj košarci”, rekao je trener Andrić.  Kao dodatnu triviju i dokaz kolika je razlika između “Jokera” i ostalih klubova u ligi, naveo je broj nedeljnih treninga. Somborci imaju 11 treninga sedmično, kao pravi profesionalni klub, dok većina drugih, pa i naš “Srbobran”, odrade 4 treninga za 7 dana.

Naredno kolo, 5. po redu u playoff-u, OKK “Srbobran” ponovo igra pred domaćom publikom, a dolazi im u goste KK “Hajduk” iz Kule.

Facebook Komentari