"Plavi krug" poziva stanovništvo da proveri "koliko je slatko"

Sledi velika akcija Društva za borbu protiv šećerne bolesti

17. mart 2022.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Zdravlje

Uz podršku Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, kao i podršku opštine Srbobran i njenog predsednika lično, Radivoja Debeljačkog, Društvo za borbu protiv šećerne bolesti “Plavi krug” pokreće veliku akciju besplatnih preventivnih pregleda, saopšteno je iz ove organizacije.

“Posle više od dve godine rada u otežanim uslovima zbog pandemije COVID 19, kao i otežanog ostvarivanja prava na dobru zdravstvenu zaštitu svih građana, a posebno hroničnih bolesnika među kojima su veoma česti i dijabetičari, ‘Plavi krug’ Srbobran je obezbedio sredstva za dobar, kvalitetan i dugotrajan rad. Pored standardnih pregleda nivoa šećera u krvi i krvnog pritiska, te savetodavnih aktivnosti i deljenja edukativnog materijala, sada smo obezbedili i doniraćemo veliki broj trakica i aparata za kontrolu glukoze (šećera) u krvi, za dijabetičare koji imaju terapije tabletama. U susret Svetskog dana zdravlja, 07. aprila, ‘Plavi krug’ Srbobran želi da da pun doprinos očuvanju i poboljšanju zdravlja građana Srbobrana, Turije i Nadalja”, rekao je povodom akcije dr Ilija Gazepov, aktivista “Plavog kruga”.

Društvo je utvrdilo raspored aktivnosti za naredne nedelje:

  • subota, 19. mart od 09.00 do 11.00 časova – prostorije Udruženja penzionera Srbobran
  • subota, 26. mart od 09.00 do 11.00 časova – prostorije Udruženja penzionera Nadalj
  • subota, 02. april od 09.00 do 11.00 časova – URVI Srbobran – Kup ribolovaca
  • petak, subota, 07. i 08. april od 09.00 do 11.00 časova – prostorije Društva MNRO “Biser”
  • od 21. marta do 05. aprila, od 09.00 do 11.00 časova – Apoteka DZ “Dr Đorđe Bastić”.

U navedenim terminima vršiće se BESPLATNI PREVENTIVNI PREGLEDI – MERENJE NIVOA ŠEĆERA U KRVI, MERENJE KRVNOG PRITISKA, PULSOKSIMETRIJA, zatim PODELA ČASOPISA I EDUKATIVNOG MATERIJALA, I PODELA TRAKICA I APARATA za merenje šećera u krvi dijabetičarima na tabletama.

Facebook Komentari