Ministar Udovičić u poseti OŠ “Vuk Karadžić”

16. mart 2022.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Lokalna samouprava

U poseti Srbobranu danas su bili, ministar omladine i sporta u Vlade Republike Srbije, Vanja Udovičić, i sekretar za sport i omladinu, u Vladi Vojvodine, Dane Basta, Njih je ispred Osnovne škole dočekao predsednik opštine Srbobran, Radivoj Debeljački, u društvu brojnih kolega i saradnika.

Kao i uvek kada je u zvaničnoj poseti, ministar Udovičić ne propušta priliku da se pozdravi i porazgovara sa većim brojem ljudi, za svakoga ko je to želeo imao je vremena, a posebnu pažnju je posvetio deci, učenicima najveće srbobranske škole koja su ga čekala u holu ustanove. Sve vreme u pratnji sekretara Baste, i domaćina Radivoja Debeljačkog, ministar je obišao školu, dvorište, sportske terene, i dvorište Gimnazije “Svetozar Miletić”, posle čega je dao komentar da nije bio u školi koja ima lepšu poziciju, okružena brojnim sportskim terenima sa pogledom na široki kanal Dunav-Tisa-Dunav.

Obilazak se završio u velikoj sali Centra za sport i turizam, gde su u jednom delu pionirke Ženskog košarkaškog kluba “Srbobran” imale trening, dok su u drugom učenici 8. razreda imali čas Fizičkog vaspitanja. Rado se sa svima slikao, popričao sa decom, trenerima i nastavnikom, a na posletku sa Bastom, Debeljačkim i mladim košarkašicama odigrao basket meč. U salu su dopremljeni i pokloni koje je obezbedilo Ministarsrvo omladine i sporta, dve staklene table za koš sa obručima, dva rukometna gola, mreža za odbojku sa stubovima, i 40 lopti, po 10 za 4 različita ekipna sporta: košarku, fudbal, odbojku i rukomet. Ukupna vrednost poklona iznosi 7 hiljada eura.

Na parketu sportske dvorane su date i izjave za medije, gde je prvi reč imao predsednik opštine Srbobran, Radivoj Debeljački. “Veliko mi je zadovoljstvo što smo danas u prilici da budemo domaćini Vanji Udovičiću, ministru omladine i sporta, i Danetu Basti, Pokrajinskom sekretaru za sport i omladinu. Radujemo se što su ponovo sa nama, da vide kako funkcionišu naši klubovi, sportski kapaciteti i da upoznaju našu omladinu na čije smo uspehe ponosni. Zadovoljni smo sa saradnjom koju imamo sa Ministarstvom i Sekretarijatom, jer su nam u prethodnim godinama odobrili brojne projekte kojima je poboljšana sportska infrastruktura, kako bismo omogućili našoj deci, ali i profesionalnim sportistima, dobre uslove za rad i razvoj. Nadamo se da će projekti koje ćemo delegirati u budućnosti, nailaziti na jednaku podršku, zbog čega su ovakve posete i važne, jer možemo da pokažemo ono što je realizovano, ali i da razgovaramo o daljim pravcima razvoja”, rekao je Debeljački u svom obraćanju, a zatim je reč ustupio ministru Vanji Udovičiću.

“Danas smo otvoreno i odgovorno razgovarali o svim izazovima sa kojima se suočavaju lokalni sportski kolektivi na teritoriji opštine Srboran, razgovarao sam i sa mladima, kako bismo u narednom periodu omogućili bolje uslove da se oni ostvare i iskažu svoje potencijale. Želim da se zahvalim predsedniku opštine, koji je svojim delovanjem u prethodnom periodu pokazao da su mu položaj mladih, ali i sportskih kolektiva, važni i u samom vrhu prioriteta. To je činio izdvajanjima iz lokalnog budžeta, ali i kroz projekte koje smo zajednički radili. Imamo šta da pokažemo, timskim delovanjem lokalnog, pokrajinskog i republičkog nivoa vlasti ulagali smo u fudbalski stadion. Do sada su donirani novi semafor i ograda, Opština je sredila svlačionice, a sledi sređivanje tribina, sve iz različitih izvora finansiranja i svako u delokrugu svojih mogućnosti. Sa svojim timom želim da posetim svaku opštinu i da na isti način, zajedno, timski, rešavamo probleme”, objasnio je ministar Udovičić, predajući direktoru CST-a, Slobodanu Subiću, donaciju u vidu pomenutih sportskih rekvizita.

Facebook Komentari