Pobeda sa tri gola ponovljena i u Adi

13. mart 2022.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Fudbal, Sport

Fudbalski klub “Srbobran” je u svom drugom ovogodišnjem meču ponovio rezultat od prošlog vikenda, juče je u Adi reziltatom 1:3 savladao tamošnji “AFK”. Još jednom su Srbobranci ka pobedi hrlili nakon primljenog gola na startu.

Taj gol “AFK” postiže koristeći grešku odbrane “Srbobrana” i tako u ranoj fazi utakmice stiče neočekivanu prednost. Golgeterski sastav, kakav je  “Srbobrana”, odmah po primljenom golu kreće ka golu domaće ekipe, nadiru Filipović, zatim i Peruničić,  ali nisu uspevali da izjednače. Tek u 40. minutu gol postiže, šutom sa značajne distance, Ćulum za 1:1, donoseći svom timu radost pred odlazak na pauzu.

Ovakav razvoj situacije u drugom poluvremenu donosi ekipi “Srbobran” primetnu svežinu u igri, igrači su na teren ušli bistre glave, koncentrisani na zadatke, što se moglo videti u realizaciji. Na aut Jorgića, koji je izbacio rutisnki, Filipović hvata loptu iz voleja i šalje je pravo u gol protivnika za 1:2. Do kraja utakmice fudbaleri gostujuće ekipe pritiskali su konstantno odbranu Ade, da bi pred kraj utakmice to i dalo rezultata, na dobar skok Peruničića reaguje Ćulum, sam je izašao pred golmana, primio loptu i poslao je u mrežu za konačnih 1:3.

Očigledno je da ovakav sastav srbobranskog tima ima izgrađen karakter, već drugo kolo za redom primaju rano gol, ali ih to umesto da padnu emocionalno, zapravo podiže i tera da daju svoj maksimum i pokaži koliko mogu. Ekipa je postala prava takmičarska, sa dva gostovanja nose gol razliku 2:6, i spremno ulaze u predstojeći derbi. U narednom 18. kolu PFL Subotice, Srbobranci će odmeriti snage sa komšijama iz Vrbasa, prvoplasiranom ekipom tabele. Meč će se igrati u Šumici 19. marta u 15.00 časova.

FK “Napredak” iz Nadalja igrao je ovo kolo, u istoj ligi, upravo u Vrbasu, gde je poražen rezultatom 4:1. Turijska “Mladost” je danas u Pačiru igrala bez golova sa FK “Bačka” u 17. kolu Vojvođanske lige Sever.

Facebook Komentari