Kontinuitet dobre saradnje sa Bankom hrane Vojvodine se nastavlja

08. mart 2022.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Društvo

Srbobran je danas posetio Srđan Budimčić, iz Banke hrane Vojvodine, redovni donator srbobranskog Crvenog krsta, koji je i ovoga puta opredelio određene količine paketa sa prehrambenim proizvodima kako bi bili podeljeni ekonomski ugroženim građanima opštine Srbobran.

Deo donacije, kao i do sada, predat je Crvenom krstu, gde je u novim prostorijama Narodne kuhinje, u ulici Jovana Popovića, odmah i deljena korisnicima usluge, dok je drugi deo predat Udruženju za pomoć MNRO “Biser”.

“Banka hrane Vojovodine posluje na teritorije Srbije, sa ciljem i željom da na jednom mestu okupi što više donatora, proizvođača hrane, kako bi se obezbedilo snabdevanje što veće količine namirnica za socijalno ugrožene građane. Danas smo u Srbobranu, gde smo doneli pakete pomoći za lokalni Crveni krst i Udruženje ‘Biser’. Donaciju smo obezbedili od kompanije Nestle, i ovom prilikom im se zahvaljujem na upućenoj pomoći”, rekao nam je Srđan Budimčić iz Banke hrane Vojvodine.

Budimčića je dočekao sekretar Crvenog krsta, Goran Radovanović, gde su obišli nove prostorije, a zatim su zajedno odneli donaciju u “Biser”. “Veliku zahvalnost dugujemo Srđanu i Banki hrane Vojvodine, ne samo na novoj količini prehrambenih proizvoda, već i na kontinuitetnom snabdevanju. U redovnim intervalima korisnici naše Narodne kuhinje dobijaju dodatke obrocima, svaki put je nešto novo, pri tome je reč o proizvodima renomiranih proizvođača što garantuje da je reč o kvalitetu, a ujedno pojačava kvalitet ishrane i daje raznovrsnost trpeze našim sugrađanima koji su se našli u nezavidnim životnim uslovima, Imamo najave da će do letnjeg perioda, kada Narodna kuhinja pravi pauzu u radu, biti još par donacija, što me raduje i govori mi da je saradnja koju smo napravili ozbiljna i na korist naše zajednice”, istakao je Radovanović.

On je još jednom pozvao Srbobrance da u četvrtak, 10. marta, u vremenu od 8.00 do 12.00 časova dođu do sale Malog pozorišta i priključe se akciji dobrovoljnog davanja krvi. Trenutno je najpotrebnija nulta krvna grupa.

 

Facebook Komentari