Šampionsku titulu u kuglanju odbranio tim AGROBEGLUK

07. mart 2022.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: kuglanje, Sport

Amaterska liga u kuglanju, na nivou opštine Srbobran, završena je sinoć finalnim susretom ekipa nakon čega su najboljima uručena priznanja, sve u organizaciji Centra za sport i turizam.

Takmičenje je održano po drugi put uz veliko interesovanje lokalnih rekreativaca, a kako je kuglana renovirana pre 3 godine, pre toga i nisu bili u mogućnosti da bacaju kuglu. Po broju takmičara koji su uzeli učešće u ligi, kuglanje se svrstava među prva tri rekreativna sporta na nivou opštine, a organizatori se nadaju da će se i dodatno popularizovati i tako privući još više učesnika, jer je odlična vrsta rekreacije, održava se samo vikendima i ujedno je lepo druženje.

Nakon 4 meseca intenzivnog nadmetanja i učešća 10 ekipa, pošto je i poslednji čunj oboren, jasno je bilo koje ekipe zauzimaju koja mesta, te se moglo pristupiti uručenju pehara, medalja, zahvalnica, diploma i novčanih vaučera za najbolje. Za sve učesnike takmičenja organizator je upriličio svečanost u lokalnom restoranu gde su pomenuta priznanja i uručena. Nagrade su najboljima predali i na uspesima im čestitali: predsednik Opštine Srbobran Radivoj Debeljački, član Opštinskog veća iz resora spora i omladine Jovica Andrić, predsednica Sportskog saveza opštine Jasmina Šeguljev, i direktor Centra za sport i turizam Slobodan Subić, koji se obratio skupu.

“Ispred organizatora Druge opštinske lige u kuglanju zahvalio bih se svima koji su u njoj uzeli učešće i tako dali na značaju amaterskom sportu u Srbobranu. Iako sam u organizaciji svih opštinskih sportskih takmičenja, moram priznati da mi je ova liga najdraže takmičenje, uz turnir u kuglanju koji sledi. Obiluje fer plejom, druženje traje više meseci, svi zajedno negujemo ovaj sport i na najbolji način opravdavamo investiciju u kuglanu, jer su termini u njoj konstantno popunjeni.  Lepo je videti da je u kuglani uvek živo, čak i oni koji ne učestvuju dolaze kako bi gledali, a kvalitet lige i igrača raste bez obzira na to što smo imali pauzu prošle godine zbog korone. Čestitam ekipama na plasmanima, posebno ekipi žena koja uspešno učestvuje u ligi drugu godinu za redom”, rekao je Subić u svom obraćanju. On je istakao da je ova liga poklon svim rekreativcima, a novčane nagrade iako nisu velike ipak su pristojne i odgovaraju ovom nivou takmičenja, sve u cilju dodatne afirmacije i povećanja broja učesnika.

Šampionski pehar namenjen osvajačima lige podigli su članovi ekipe “Agrobegluk”, kojima su pripale i zlatne medalje, diploma i vaučer u vrednosti od 30 hiljada dinara, koje im je uručio predsednik Radivoj Debeljački. Nagradu je primio kapiten tima Saša Đuđić koji je zatim izjavio: “Ja se bavim kuglanjem već više od 30 godina, ali i dalje volim da dođem u kuglanu i da se takmičim. Najviše me raduje kad vidim da ima sve više mlađih učesnika, da se mladi interesuju za kuglanje, da dolaze i da hoće da nauče nešto od nas starijih. Treba da nas bude što više, da postane liga još masovnija, da se omladina okuplja u sportskoj sali, a ne na nekim drugim mestima. Uslovi su odlični, ja se sećam stare kuglane, bacao sam i na betonskoj stazi, ali je ova nova bolja, samo da se održava i dugo će trajati”, rekao je osvajač obe do sad održane lige.

Drugo mesto osvojila je ekipa “Sokolovi”, čijim članovima je uz odličija pripala i nagrada od 20 hiljada dinara, dok je treće mesto zaslužio tim “Kostadinović” uz nagradu od 10 hiljada dinara. Za najboljeg igrača lige proglašen je Borislav Stanaćev iz ekipe “Sokolovi”. “Izmakla nam je titula za malo, 13 kola smo bili prvi, ali smo u finalu poklekli i izgubili od ekipe ‘Agrobegluk’. Fer je priznati da su bili bolji i čestitam im na prvom mestu. Sad nam sledi turnir u pojedinačnoj konkurenciji i u paru, a i spremamo se za narednu sezonu. Naša ekipa je sve vreme na okupu, čak i u pandemiji kad nije bilo takmičenja mi smo kuglali, jer je to bilo jedino što je bilo dozvoljeno, nas šest u kuglani: braća Andrić, Ćulum, Vranješ, Sloba Rakić i ja. Spremali smo se i evo dogurali do finala. Mislim da je bilo i drugih dobrih igrača, ali su sudije eto presudile da ja ponesem titulu najboljeg, tako kaže statistika, ali ponavljam ima još jako dobrih igrača”, skroman je Branislav.

Za par reči zamolili smo i predstvanicu ženske ekipe, Nadu Šarčev, koja se kuglanjem već dugo bavi, da nam kaže svoje utisake. “Pre svega sam zadovoljna što i dalje vreme provodim na stazi bez obzira na godine, ne samo ja već i ostatak ekipe. Sa ponosom nosimo ime ‘Lady bake’, jer sve smo zaista bake, i to je naš najveći trofej. Prethodnih godina smo igrale na Tisa Kupu, koji smo osvajale, bile smo i prve u Vojvodini, a sad nastupamo samo na lokalu, u skladu sa fizičkim mogućnostima i za svoju dušu. Zadovoljne smo i postignutim rezultatom, osvojile smo 5. mesto, što smatramo uspehom jer su ostali učesnici svi mlađi od nas. Najbitnije je ovo druženje, to svi ističemo, kako reče direktor Subić: vlada fer plej, navijamo jedni za druge i zajedno se radujemo kad neko poruši sve čunjeve”, kaže nam za kraj Nada Šarčev. Za najbolju igračicu turnira proglašena je Biljana Trifunović, članica ekipe “Lady bake”.

 

 

 

 

Facebook Komentari