Sinoćna pobeda ŽKK SRBOBRAN velika je u svakom smislu

06. mart 2022.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: košarka, Sport

Nakon sinoćne pobede nad beogradskim KKŽ “Radnički” naš ŽKK “Srbobran” obezbedio je sebi opstanak u Drugoj ligi Srbije. Ostvarivši rezultat 80:69, po četvrtinama 15:11, 23:14, 18:17 i 24.27, “belle” su došle do važne 6. pobede u 18 nastupa, čime su se popele na 8 poziciju tabele.

Ostalo im je da odigraju još 4 kola, teoretski posao nije gotov, ali je realno da će kod kuće dobiti borski “Rudar”, dok preostala 3 susreta igraju sa najjačim ekipama lige. S obzirom kako devojke igraju ovu polusezonu, ne bi trebalo da nas iznenadi i da pobede nekog od favorita, mada i bez tih bodova teško da će pasti na dno tabele.

Pobeda nad Baograđankama bila je, čini se, rutinski zadatak za naše košarkašice, ni u jednom trenutku rezultat nije bio ugrožen, mada se gošće nisu predavale ni kada su, 2 minuta pre kraja meča, u zaostatku bile maksimalnih 20 pooena. Uspele su da naprave seriju od 9 poena, što je bilo nedovoljno za preokret, ali govori o kvalitetu ekip. Beogradski “Radnički” je klub slavne istorije sa više naslova prvaka Jugoslavije, i to one socijalističke. U prvom ovosezonskom susretu ova dva kluba, 21. novembra 2021. godine, slavile su košarkašice prestoničkog kluba, i to ubedljivo 95:70.

Sinoć je od 12 košarkašica domaće ekipe, njih 10 ostvarilo minute na terenu, 6 devojaka se upisalo u strelce, čak 4 su imale dvocifren učinak a 2 su ostvarile double-double. Najubedljivija bila je Jelena Curaković, njena kapitenska igra donela je 34 poena uz 1 trojku, 15 skokova i neverovatan indeks uspešnosti 49. Sanja Dunđerski upisala je u svoj skor 13 poena koji čine čak 3 trojke, Mirjana Zorić 10 poena, 2 trojke i velikih 10 asistencija, isti broj poena ostvarila je i Tisa Šućurović, ali joj je falilo 3 skoka da i ona dođe do double-double učinka. Anđela Ružin postigla je 7 poena, 2 trojke, dok je Jelena Ćurčić ubacila 6 poena.

“Čestitam svojoj ekipi na važnoj pobedi, odigrali smo skoncentrisano i sa jasnim ciljem, u odbrani i u napadu, najveći deo utakmice. Kada smo tako igrali, kontrolisali smo dešavanja na oba kraja terena i razlika je bila evidentna. Hvala mojim igračicama na odnosu koji su prikazale. Veliko hvala i našoj publici, koja nas je u velikom broju podržala, verujem da su uživali u pobedi svog tima. Nastavljamo dalje do konačnog cilja”, kratko je prokomentarisao nakon utakmice trener Slobodan Subić.

Naredno 19. kolo Druge lige Srbije, ŽKK “Srbobran” igra u Novom Sadu, tek 19. marta, gde će pokušati da parira snažnoj igri “Novosadske ŽKA”.

 

 

Facebook Komentari