Prolećnu polusezonu FK SRBOBRAN otvorio je sa 3 gola

06. mart 2022.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Fudbal, Sport

Nastavak fudbalske sezone za FK “Srbobran” počeo je danas na najbolji način, ubedljivom pobedom u Bačkom Dobrom Polju, sa 1:3 savladana je tamošnja “Sutjeska”.

Kao i svaki novi početak i ovaj je nosio određenu neizvesnost, pogotovo što je imperativ ekipe da mora do sva 3 boda u najvećem broju susreta, ako želi da ostane u trci za ulaznicu u Vojvođansku ligu.

Domaćin je od starta zaigrao tvrdo, zatvorio prilaze svom golu čekajući priliku da napadne i možda tako ugrozi Srbobrance. Ni favorizovani “Srbobran” nije srljao sa napadima, dominantno ali uz određeni oprez tekle su akcije. Golova nije bilo u prvom poluvremenu, pogotovo nakon što je gostujuća ekipa već u prvom minutu morala da načini izmenu. Stanko Radosavljević je zatražio da bude zamenjen, što je nateralo trenera Sinišu Todoroviću da menja koncepciju i pozicije igrača, s toga ne čudi što se mreža nije tresla.

Slično se nastavilo i u drugom poluvremenu, ali u 53. minutu situaciju menja igrač “Sutjeske”, Žarko Rodić, preciznim šutom dovodi domaće u neočekivanu prednost. Ova nova situacija kao da je probudila Srbobrance, dali su se u apsolutni napad nadirući sa svih pozicija u pokušaju da izjednače, što napokon uspeva u 63. minutu Ljubomiru Živanoviću snažnim šutom sa 20 metara. Ubrzo Ivan Filipović pokušava da okrene rezultat ali promašuje izglednu priliku. Rezultat popravlja Bojan Ćulum solo prodorom i golom u 76 minutu. Nastavlja za njim da niže Nikola Peruničić, ali sudija svira upitan ofsajd i poništava gol. Pred sam kraj, u 87. minutu, akciju započinje Ognjen Krstić, pronalazi i u vatru baca Peruničića koji matira golmana za konačan rezultat utakmice, FK “Sutjeska” 1:3 FK “Srbobran”.

Sve pohvale za momke stižu iz uprave srbobranskog kluba, ispunili su zadatke koje im je trener predodredio, što je uz adekvatan pristup i ličnu požrtvovanost rezultiralo ubedljivom pobedom. Kao igrač utakmice najviše se izdvojio Ognjen Krstić.

Naredno 17. kolo PFL Subotice, naš tim odlazi u Adu, gde ih čeka stabilna i nezgodna domaća ekipa “AFK”.

Uspešni su juče bili i Nadaljčani, sa 1:0 “Napredak” je savladao “Bačku” iz Mola, dok su na Vojvođanskom Severu “Senta” i “Mladost” iz Turije remizirali bez golova.

 

Facebook Komentari