Prva pobeda košarkaša u playoff-u

05. mart 2022.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: košarka, Sport

 Na svom drugom nastupu u završnoj fazi takmičenja, OKK “Srbobran” savladao je sinoć ekipu iz Bačke Topole rezultatom 94:77, po četvrtinama: 27:13, 27:19, 22:17, 18:28.

Još ni na jednom ovosezonskom nastupu srbobranski tim nije bio kompletan, sinoć je izostao Mihajlo Vukomanović, dok je tek oporavljeni Igor Šijačić igrao par minuta, ipak pobede neizostaju. Od prvog minuta momci u zelenim dresovima imali su kontrolu nad rezultatom, što je davalo prostora da veću minutažu dobiju igrači sa klupe, a da se značajnije odmore Antić i tek oporavljeni Samardžić. Igrali su po 20-25 minuta i oboijica ubacili po 19 poena, ipak zvezda večeri je bio Bojan Grubić sa 20 poena i 5 ubačenih trojki.

Dobro veče imali su i visoki igrači, Lazar Egeljić, koji je uz Grubića najmlađi u ekipi, pogodio je 16 poena i jednu trojku, Andrej Radovanović 10 poena, dok je Luka Gutović ubacio 4. Aleksandar Srdanov se upisao sa 2 trojke, dok Babić, Sep i Šijačić nisu poentirali, ali su zaigrali na ovom susretu. Trener Jovan Andrić bio je zadovoljan prikazanom igrom, u jednom momentu su njegovi igrači napravili prednost od 30 poena, na čemu im je iskreno čestitao, pogotovo kada se zna da je ekipa “Topola” jedina uspela da porazi somborski KK “Joker”, tim sastavljen da ostvari najviše ambicije.

“Ušli smo u ovu utakmicu koncentrisani, u trećoj četvrtini smo već imali nedostižnu prednost, kada sam izveo dva svoja najbolja igrača i dao šansu svim momcima u poslednjih 15 minuta. To mislim da dovoljno govori o našoj večerašnjoj igri. Posle 5 i po nedelja pauze Šijačić je igrao prve minute, nije bilo najbolje ali je važno da se oporavlja. Doći će to na svoje. Samardžić je ponovo u ekipi, zbog povrede ga nije bilo 3 nedelje, večeras je bio značajan za pobedu. Čestitam Ekipi ‘Topole’ na fer i korektnoj igri, a mi se okrećemo narednom meču.

Sledeće kolo gostujemo u Žitištu, gde nas dočekuje KK ‘Sveti Đorđe’, tim koji je prethodne sezone nastupao u Drugoj ligi Srbije. O njima ne znamo mnogo, ali kako mi u playoff-u nemamo viskoe ambicije to i nije mnogo važno. Idemo tamo da se nadigravamo i pokušamo da dođemo do pobede. Nije igračima lako da se motivišu i svaku utakmicu odigraju na najvišem nivou kada znaju da to ništa ne menja. Ipak ja sam zadovoljan kako igramo, ostvarili smo večeras timsku pobedu i zato ne ističem nikoga posebno. Jedino ću pomenuti Bojana Grubića, momak je jako mlad (2004. godište) i svojom igrom najavljuje da bi u budućnosti on mogao da bude nosilac igre naše ekipe”, kaže nam trener Antić.

Posebno zanimljivo biće u Srbobranu za 2 kola, kada nam dolazi pomenuti “Joker”, najdominantniji učesnik lige. Sa njima smo se susretali u Drugoj regionalnoj ligi, sada i u Prvoj, a oni imaju cilj da pređu u Drugi republički rang, pa čak i u KLS. Bilo bi lepo da se u budućnosti i tamo susrećemo.

Facebook Komentari