Crveni krst: Epidemija i dalje traje, osnovna zaštita su lična higijena i zaštitne maske.

03. mart 2022.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Zdravlje

Opšti je utisak da smo malo zaboravili na epidemiju korona virusa, mediji su zaokupljeni drugim temama, a u manjim sredinama je opuštenost ljudi još izraženija. Ipak brojevi zaraženih na dnevnom nivou su i dalje prilično visoki, teško oboleli umiru, te je potrebno da se vodi računa o prevenciji, zbog čega je Crveni krst odlučio da podseti da je ova tema i dalje aktuelna.

Kako je Crveni krst organizacija koja brine o zdravlju, ali i drugim životnim potrebama pojedinaca, svoje akcije sprovode dajući ispravan primer. Lokalna organizacija Crvenog krsta, potpomognuta krovnom organizacijom sa nivoa republike, je u sklopu svoje dnevne aktivnosti, podele hrane u Narodnoj kuhinji, danas korisnicima ove usluge delila poklon pakete za održavanje lične higijene.

Sekretar Crvenog krsta Srbobran, Goran Radovanović, je pre same podele sledovanja, izašao pred okupljene sugrađane i još jednom ih zamolio da vode računa o svom zdravlju, higijeni, ali i zdravlju svojih bližnjih, jer je to u interesu svih članova zajednice. Na ulazu u zgradu Mesne zajednice postavio je i plakat koji na jasan način daje smernice za zaštitu od virusa COVID-19, sa akcentom na Omikron soj, zatim je podelio zaštitne maske prisutnima, a tek tad se pristupilo podeli obroka i paketa.

“Crveni krst je još jednom obezbedio higijenske pakete za sve korisnike Narodne kuhinje, koji se sastoje od 10 sapuna, 5 bočica gela za dezinfekciju, i 50 zaštitnih maski. Epidemija nije nestala, i dalje moramo učestalo da peremo ruke i pri kontaktima da nosimo maske, to je minimum uslova koje svako od nas može da ispoštuje kako bismo sačuvali zdravlje. Zamolio sam još jednom korisnike Narodne kuhinje da vode računa o tim stvarima, jer ne smemo dozvoliti da zbog virusa Narodna kuhinja stane sa radom. To nikome nije u interesu, zbog čega danas i delimo higijenske pakete za sve korisnike naših usluga”, jasan je bio Radovanović.

On je prisutne obavestio da će od ponedeljka Narodna kuhinja, kao ubrzo i MZ Srbobran, poslovati na novoj adresi, u ulici Jovana Popovića, u nekadašnjoj zgradi Suda. “Ovaj objekat nudi bolje uslove za rad, prostor je veći, uredniji i više odgovara potrebama i zadacima koji se obavljaju za građane. Zahvalni smo lokalnoj samoupravi što nam je obezbedila i prilagodila nove prostorije, verujem da će i korisnici Narodne kuhinje biti zadovoljniji”, dodao je sekretar CK.

Crveni krst je obezbedio i nove radne uniforme za zaposlene koji su u stalnom kontaktu sa građanima. Na ovaj način, ističe Radovanović, pružaoci usluga pri Crvenom krstu biće bolje prepoznatljivi, jednobrazne nove uniforme odaju utisak ozbiljnosti i većeg poverenja kod građana, što je svakako prepoznatljiva odlika ove himanitarne organizacije, ali i samim zaposlenima olakšava obavljanje posla jer noseći uniformu čuvaju ličnu garderobu. Želja je lokalnog CK da konstantno unapređuje svoj rad i tako bude od veće koristi zajednici u kojoj se angažuje.

 

Facebook Komentari