Održano je 23. izdanje džudo turnira TURIJA OPEN

02. mart 2022.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Sport

Jedan od najvećih sportskih susreta u godini, Međunarodni džudo turnir “Turija open”, održan je 27. februara u sportskoj dvorani u Srbobranu. Džudo klub “Turija” je ponovo bio u prilici da ugosti veliki broj takmičara iz regiona, čime je potvrdio status uvaženog člana šire džudo zajednice.

Celodnevno takmičenje održano je po 23. put, na 5 borilišta snagu i umeće odmerio je 571 takmičar iz ukupno 55 klubova. Pored domaćih, učešće su uzeli i brojni klubovi iz Moldavije, Rumunije, Bugarske, Hrvatske i Mađarske.

Džudo klub “Turija” je učestvovao sa 42 takmičara, iz sve 3 sekcije, Srbobrana, Turije i Nadalja, a najuspešnija je bila ekipa mlađih devojčica, koja je u ovoj konkurenciji zavredila šampionski pehar. Važno je napomenuti da je ekipa domaćina većinom bila sastavljena od početnika, za gotovo 30 njih ovo je bio prvi zvanični turnir.

Za pripremu džudista iz opštine Srbobran, a i za njihovo predstavljanje na turniru, bili su zaduženi treneri: Katica Tomić, Ljubomir Gajinović, Aleksandra Jaćimović i Milan Srdanović. Klub posebnu zahvalnost upućuje Mesnoj zajednici Turija, jer je finansijski podržala održavanje takmičenja.

Kuriozitet turnira je i da je celo takmičenje uživo prenošeno na Youtube kanalu Srbobran Danas, a videlo ga je preko 1.200 gledalaca. Zahvalnost za ustupanje video linka dugujemo Košarkaškom savezu Srbije koji je bez naknade dozvolio live prenos.

Celokupan turnir je i sad dostupan za gledanje:

Facebook Komentari