Prodat je hotel: Pored smeštajnih kapaciteta gradiće se više bazena

28. februar 2022.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Lokalna samouprava, Privreda

Danas je u kancelariji predsednika Opštine, parafiranjem ugovora o prodaji, odlučena sudbina srbobranskog hotela, višegodišnjeg problema koji će postati velika razvojna šansa za celu opštinu.

Predsednik Opštine Srbobran, Radivoj Debeljački, i direktor novosadske kompanije Rotor, Radomir Lojaničić, razmenili su ugovore čime je nekadašnji ponos Srbobrana, Hotel Elan, otuđen sa namerom da mu se udahne novi život i dodaju zanimljivi sadržaji. O toj temi su na konferenciji za medije govorili akteri sastanka, a prvi se obratio domaćin, predsednik Debeljački.

“Sa zadovoljstvom mogu da saopštim da je hotel koji je godinama bio zapušten i praktično jedan od najvećih problema u našoj opštini postaje jedan od najvećih potencijala za dalji razvoj. Pronašli smo investitora koji je spreman da uloži značajna sredstva u ovaj objekat, i što je bitno, da zadrži njegovu namenu. Pored smeštaja, u planu je da se ponude i drugi sadržaji, bušiće se termalni izvor koji će omogućiti da se izgrade i bazeni, otvoreni i zatvoreni, u okviru kompleksa. Zahvalan sam gospodinu Lojaničiću što je prepoznao potencijal objekta, a sa naše strane mogu da kažem da ćemo biti dobar partner, da ćemo se boriti za sve što je u našoj nadležnosti i mogućnosti, da ovaj privatni projekat postane i javno značajan, da svi naši građani osete boljitak od njega”, rekao je u uvodnoj reči Radivoj Debeljački.

Kompanija Rotor doo Novi Sad je deo jedne šire grupacije preduzeća iz glavnog grada Vojvodine, a jedna od privrednih grana koje pokriva ova grupacija je i ugostiteljstvo. Kako nam otkriva direktor kompanije Radomir Lojaničić, kroz razgovore sa predsednikom Debeljačkim, kompanija je prepoznala potencijal hotela u Srbobranu i zatim se odlučila da u svoju ponudu svrstaju još jedan hotel, koji će po veličini investicije biti najveći.

“Kupovina hotela je plod jedne velike analize, za njegovu kupovinu prevagnula je činjenica da Srbobran, kao i veći deo Vojvodine, leži na termalnim vodama, što pruža različite mogućnosti za razvoj turizma. U investiciju ulazimo sa velikim očekivanjima, u smislu da ovo neće biti veliki korak samo za našu kompaniju, već i veliki iskorak za opštinu Srbobran. Pored danas potpisanih ugovora, mi smo potpisali i ugovor sa firmom koja nam radi bušotinu, kako istraživačku tako i eksplotacionu, i očekujemo da ćemo u roku od par meseci dobiti dozvolu za bušenje. To će biti prvi korak ka realizaciji projekta”, naveo je između ostalog Lojaničić, ističući da bi termalna bušotina mogla da donese korist celom Srbobranu u smislu zagrevanja domaćinstava preko toplane.

Hotel je prodat na konkursu sa zatvorenim ponudama, Rotor doo nije bio jedini ponuđač, ali je značajno većom ponudom došao u poziciju da zaključi ugovor i kupoprodaji, nudeći 200.00 eura, tačnije 23.517.417, 59 dinara. Konkursom je dat rok za 3+1 godinu za završetak radova, 3 godine su osnovni rok, a ostavljena je mogućnost da se u vanrednim uslovima odobri dodatnih godinu dana za završetak radova.

“Nadamo se da će i država prepoznati ovaj projekat kao značajan, jer u Vojvodini još niko nije pokušao nešto slično. Nama je u interesu da se projekat završi u što kraćem roku, ni jedna privatna kompanija ne želi da joj kapital stoji dugo čekajući realizaciju. Ono što je trenutno potpuno izvesno je potpuno renoviranje hotela, eventualno podizanje spratnosti, i otvaranje termalne bušotine na placu u okviru hotela. Zatim bi se, uz saglasnost Opštine, kompleks širio duž toka kanala DTD, gde želimo da napravimo nekoliko otvorenih i zatvorenih bazena. Radiće se u etapama, jer tek smo na početku i ne mogu da prognoziram kojom će dinamikom sve teći. Želja nam je da ponudimo što više sadržaja, zato i želimo blisku saradnju sa Opštinom Srbobran i ‘Vodama Vojvodine’, da se uredi priobalje sa šetalištem, izgradi pristan za vezivanje čamaca, da oživimo priobalje i tu ponudimo što više zanimljivih sadržaja”, dodao je za kraj direktor kompanije Rotor, Radomir Lojaničić.

 

Facebook Komentari