Velikim takmičenjem SAK je proslavio 70 godina rada

27. februar 2022.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: atletika, Sport

Prvi put u svojoj istoriji Srbobranski Atletski klub je organizovao veliko takmičenje za najmlađe članove, za polaznike Atletske školice. Takmičenje je održano povodom jubileja, 70 godina postojanja kluba, u sportskoj dvorani CST-a, u subotu, 26. februara. Pored domaćina, učešće su uzeli i klubovi iz Sombora, Kule , Crvenke i Vrbasa.

Sudeći po komentarima klubova na društvenim mrežama, i po nasmejanim licima dece, može se reći da je organizacija sportske manifestacije bila dobra. Nakon dodela priznanja i medalja, lične utiske je podelio i Imre Paška, predsednik kluba domaćina.

“Na takmičenja u troboju se prijavilo 100 dece iz 5 klubova, a mi smo osvojili jedno prvo i jedno četvrto mesto. Zahvaljujemo se svima što su došli na takmičenje, nadamo se da su proveli lep dan u Srbobranu. Za sve učesnike smo obezbedili medalje i za svaki klub po jedan pehar povodom 70. godišnjice postojanja Srbobranskog Atletskog kluba. Sledeće godine je u planu da ponovo organizujemo isto takmičenje, ali da uključimo još više klubova sa teritorije Vojvodine. Ovaj put to nije bilo moguće, ali smo stekli vredno iskustvo i spremni smo da se upustimo u veći izazov”, rekao je Imre Paška, ujedno se zahvalivši članovima kluba starijih generacija koji su imali važne uloge u organizaciji takmičenja, kao i članovima upravnog odbora koji su značajno pomogli.

Predstavnici Atletskog kluba “Maraton” iz Sombora bili su vidno oduševljeni takmičenjem. „Predivno takmičenje u Srbobranu povodom proslave 70 godina postojanja kluba. Susret 5 klubova za decu uzrasta nižih razreda osnovne škole, koja su se takmičila u okviru programa ‘Dečije atletike’. Atletika živi u ovom delu Vojvodine zahvaljujući ljudima koji ljubav prema atletici stavljaju iznad ličnih interesa”.

Zdravko Mišović, trener AK „Crvenka” iz Kule, zahvalio se SAK-u na dobroj organizaciji i prijatnom dočeku, uz konstataciju da će se i u buduće rado odazivati pozivu. Kaže da je takmičenje bilo zanimljivo i obećava da će i oni u Kuli organizovati nešto slično.

SAK su na ovom takmičeju predstavljali sledeći mladi atletičari: Dunđerski Lazar, Emeše Gal, Androcki Virag, Sabolč Feher, Teodora i Dorotea Obradović, Uroš Miković, Luka i Dunja Mijatović, Miloš Simić, Jovan Pjevač, Aleksa i Vuk Pavlović, Teodora Ikić, Višnja Šeguljev, Jelena Dudvarski, Nađa Tutorov, Lena Rafajlović, Aleksa Karanović i Jana Pajović.

Facebook Komentari