Nastavljena saradnja Crvenog krsta i Banke hrane Irig

25. februar 2022.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Društvo

Dobra saradnja srbobranskog Crvenog krsta sa Bankom hrane Irig daje svoje plodove i u 2022. godini, sve u korist socijalno ugroženih građana opštine Srbobran koji su u fokusa rada ove humanitarne organizacije.

Ovoga puta reč je o donaciji u vidu voćnih sokova u tetrapaku, koji su uz dnevni topli obrok podeljeni korisnicima Narodne kuhinje. Sekretar Crvenog krsta, Goran Radovanović, ističe da je pomoć došla i od Javnog komunalnog preduzeća “Graditelj”, koje je bez naknade poslalo svoje vozilo po pomenutu robu, kao vid solidarnosti i humanitarnog delovanja. Iz Banke hrane Irig poručuju da će sledeća količina pomoći, za srbobranski Crveni krst, biti spremna već polovinom marta meseca.

Zahvaljujući se na pomoći, Radovanović kaže da je ovakva podrška uvek dobrodošla i raduje korisnike kuhinje. Dodatak obroku nije uvek isti, dobro je da je ponuda raznovrsna, što uvek bar za malo podigne nutritivnu i količinsku vrednost unešene hrane kod naših osiromašenih sugrađana.

Crveni krst već najavljuje da će u martu, tačnije 10. dana u mesecu, biti održana nova akcija dobrovoljnog davalaštva krvi. Akcija će se održati u Malom pozorištu od 8.00 do 12.00 časova. S toga se upućuje poziv humanim Srbobrancima da u pomenutom vremenu iznađu par slobodnih minuta i odreknu se malog dela sebe kako bi pomogli onima čiji su životi ugroženi.

Facebook Komentari