Gimnazija proslavila 60 godina postojanja

22. februar 2022.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Škola

Danas je u Malom pozorištu održana svečana akademija u organizaciji Gimnazije i stručne škole “Svetozar Miletić”, povodom proslave 60. godišnjice postojanja i rada ove obrazovne ustanove.

Programu obeležavanja jubilarne godišnjice prisustvovao je veliki broj građana opštine Srbobran, predstavnika prosvetnih ustanova, lokalne samouprave, sveštenstvo, sadašnji i bivši učenici jedine srednje škole u opštini. Prigodnim programom predstavljena je istorija sadašnje škole, ali i one predratne, kao i lik i delo Svetozara Miletića čije ime Gimnazija nosi od osnivanja.

Svečanost je bila prilika i da se izrazi zahvalnost zaposlenima u školi, onima koji su vrednim radom obeležili lične jubileje, prof. Tijana Melezović za 10 godina, prof. Slavica Filipović 20 godina, prof. Zora Šarčev 30, Ilona Romoda 35 godina i penzioner i prof Maja Miranović 38 godina radnog staža. Direktorica škole je svakoj od zaslužnih dama uručila cveće i čestitala na dugom i predanom radu.

Takođe, direktorica Šeguljev se i obratila skupu: “Za nas je 2022. godina velika i jubilarna, u njoj obeležavamo 60 godina postojanja. Svi ljudi koji su na bilo koji način bili i jesu vezani za Gimnaziju, znaju šta za Srbobran, jednu malu sredinu, znači postojanje ove obrazovne institucije. Ona je tokom svojih 6 decenija bila svetlost koja je obasjavala sve one koji su uvereni da je obrazovanje najbolji izbor. Slava i značaj ove škole nisu samo izgovorena reči, hvale i godine postojanja, već generacije intelektualaca koji su baveći se svojom profesijom ostavili dubok trag i postali naučni radnici, pesnici i književnici. Danas su gimnazijske klupe otvorene za najbolje osnovce, za one koji žele da opštim srednjoškolskim obrazovanjem stvore kvalitetnu osnovu za dalju nadogradnju na fakultetima u zemlji i inostranstvu. Naši učenici su društveno angažovani mladi ljudi, oni kojima je lični razvoj prioritet, a koji se nakon što odu iz naše škole uvek rado u nju vraćaju. 

U ovom trenutku ne možemo da kažemo da nam je lako, suočavamo se sa ozbiljnim problemima usled nedostatka učeika, ali i dalje čvrsto verujemo da ćemo uz pomoć svojih Srbobranaca ovo teško vreme prevazići. Uverena sam da će još mnoge generacije đaka doprineti dugom trajanju našoj školi”, rekla je u svom obraćanju direktorica Jasmina Šeguljev, zahvalivši se na posletku svim gostima koji su došli na svečanu akademiju povodom obeležavanja 60 godina postojanja Gimnazije.

Akademija je bila prilika da se okupljenima obrate i sadašnji učenici, oni su to učinili vodeći program, glumeći, govoreći svoje nagrađivane stihove i predstavljajući usvojena znanja na druge načine, sve sa ciljem da se pokaže kako ova obrazovna institucija i dalje ima čime da se pohvali, da u njoj rade dobri profesori koji umeju da prenesu znanja pametnoj i talentoovanoj deci, i da je Gimnazija i stručna škola “Svetozar Miletić” i dalje za ponos Srbobranaca.

Facebook Komentari