TREĆA POBEDA U NIZU – Zaslužno je jedinstvo u ekipi

20. februar 2022.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: košarka, Sport

Skoro ista ekipa a potpuno različita energija na terenu, tako bi se u najkraćim crtama mogla opisati razlika u igri ŽKK “Srbobran” u jesenjem i prolećnom delu prvenstva. Sinoć su devojke došle do 3. trijumfa za redom, ovoga puta “mušterija” je bila ekipa iz Stare Pazove.

Potpuno zaslužena pobeda za naše “Belle” (84:58; po četvrtinama: 23:19, 25:16, 19:13, 17:10), od starta utakmice bile su konkretnije u reketu, ali i značajno učinkovite van linije za 3 poena, što je na poluvremena već odlučilo pobednika. U 3. četvrtini koš razlika je značajno povećana, sa 10 na 30 poena razlike, usled čega ekipa ŽKK “Stara Pazova” ostaje bez volje i poslednju deonicu igra bez ikakve namere da nešto konkretnije učini po pitanju zaostatka. Mada nije bilo ni načina da se nešto promeni, jer se domaći sastav bukvalno igrao košarke.

Po ko zna koji put Jelena Curaković je igrala kapitenski, ličnim učinkom davala je primer ostatku ekipe, zabeležila je novi double-double sa 28 poena i 17 skokova. Druga na listi najkorisnijih igračica zauzela je Sanja Dunđerski sa 19 poena, ali i 3 trojke. Ponovo je bilo zadovoljstvo gledati raskoš talenta mlade Tise Šućurović, i ona je došla do double-double učinka sa 13 poena i 11 skokova, kao i Jelena Ćurčić sa ubačenih 10 poena i 14 uhvaćenih lopti pod košem. Među strelce su se ličnim pogotcima svrstale i: Mirjana Zorić sa 6 poena, Anđela Ružin sa 3 (trojka), Larisa Vijatov i Mila Ivetića sa po 2 i Tamara Kasa sa 1 poenom.

Velika radost nakon utakmice još jednom je preovladavala u ekipi “Srbobran”, a posebno radosna bila je Jelena Ćurčić kojoj je ova pobeda ujedno, može se reći, bila i rođendanski poklon. “Sjajan poklon za rođendan, potajno sam mu se nadala. Možda i ne toliko potajno”, uz osmeh započinje svoj komentar tek završene utakmice naša Jela. “Znale smo koliki je značaj ove utakmice, cele prethodne nedelje smo se pripremale za nju. Iako opstanak u ligi još uvek nije osiguran, mislim da je ova utakmica bila prelomna i da nam je sad mnogo lakše da ostvarimo cilj. Pobedi je doprinelo to što smo ispoštovale sve dogovore sa trenerom, naglasak je bio na odbrani i kad smo to rešili lako je bilo realizovati napad. 

Verovatno da su nas mnogi u ligi već otpisali, nakon lošije odigranog prvog dela sezone, ova promena u igri je sigurno iznenađenje. Promene koje su se desile u timu nisu velike, ali su očigledno značajne. Jedna igračica je napustila ekipu, dve su se priključile i odmah dobro uklopile. Ja sam zbog povrede dugo izostajala, priključila sam se na početku sezone i trebalo je vremena da se vratim u formu, bilo je trenutaka kad mi zbog napora koleno otekne i ne mogu da dam maksimum, bilo mi je potrebno vreme, ali i celom timu da se uigra. Mislim da je sad sve kako treba, shvatile smo ozbiljnost situacije, sigurno da nam je bilo krivo što smo na tabeli među najlošijim ekipama a znamo da možemo mnogo više. Uozbiljile smo se i ovo je rezultat svega činjenog u proteklom vremenu. Imale smo dobre treninge, u ekipi vlada dobra atmosfera i ove pobede su proizvod toga“, rekla je za naš portal Jelena Ćurčić.

Otkrila namje, da je za nju povratak na teren bio dug proces, ipak jedva je čekala da ponovo zaigra, sve vreme uz pozitivne misli i stav da strah od ponovnog povređivanja neće nikad preovladati, jer samo tako može se doći do uspeha na terenu. Jelena je optimista i kad je u pitanju predstojeći duel sa subotičkim ŽKK “Spartak”. Taj optimizam sa njom deli i trener Slobodan Subić, jer je veliki klub ušao u fazu ređanja poraza, zbog čega oboje veruju u to da će nizu uspeha dodati još jedan.

“Ne mogu da obećam pobedu u Subotici, ali mislim da nije nemoguće s obzirom da smo trenutno u usponu forme i uspeha. Idemo u sredu da se nadigravamo sa Spartakom pa ćemo videti, svakako da verujemo u sebe i da ćemo dati svoj maksimum”, komentariše predstojeći meč, zaostalog 13. kola, Druge ženske košarkaške lige, trener domaćeg kluba Slobodan Subić.  “Napravili smo pravu seriju pobeda, što je uticalo da se već stvorena pozitivna atmosfera u ekipi dodatno rasplamsa. Nema neke velike tajne kako smo iz ‘down’ fazе postali ekipa koja niže uspehe na terenu. Baš ta dobra hemija u ekipi, uz značajan rad na taktičko-fizičkoj spremi, dali su rezultat. Nije da smo na tome tek sad počeli da radimo, to je bio dug proces, ali kako sam već jednom rekao, period zimskih priprema najviše je doprineo ovome što se sad vidi. Devojke ne propuštaju treninge, nihova posvećenost je za svaku pohvalu.

Ekipa iz Pazove svojim kvalitetom sigurno ne zaslužuje da ispadne iz lige, ali njihove igračice danas protiv nas nisu mogle nište veliko da učine. Tako smo izdominirali da je, na početku napravljena koš razlika, do kraja mogla samo da raste. Odigrali smo timski zrelo, taktički, ne mogu da kažem perfektno, ali za jednu ovakvu utakmicu izuzetno. Potrudili smo se da njihove prednosti anuliramo, njihovog pleja, centra, a i najboljeg strelca Mužević, koja je među najboljima u ligi, uspeli smo učinak da im svedemo na neki minimum, i zatim da svoje prednosti realizujemo u napadu. Sve pohvale i čestitke za moje igračica, odradile su odličan posao”, ističe naš košarkaški stručnjak.

Subić dodaje da je put do osiguravanja opstanka još dug, ostalo je da se odigra 5 kola. Nakon pomenutog susreta sa Subotinčankama, sledi redovno kolo u nedelju, kada ekipa putuje u Prijepolje na megdan sa ŽKK “Mileševka”, a naš trener se nada da će bar u jednom od ovih susreta njegove devojke doći do pobede, reč je o respektabilnim protivnicima iz gornjeg dela tabele. U sličaju da se dođe do bar jedne pobede u narednoj nedelji, ŽKK “Srbobran” dolazi u poziciju ne samo da obezbedi ostanak u ligi, već i da pretenduje za neku od pozicija na sredini tabele.

U nastavku možete pogledati snimak utakmice:

Facebook Komentari