Koncert IVANJSKOG CVEĆA malo drugačiji i mnogo lepši

20. februar 2022.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Kultura

Do sad najlepši koncert Kulturno-umetničkog društva “Ivanjsko cveće”, po oceni mnogih gledalaca, održan je sinoć u sportskoj sali u Nadalju. Posle duže pauze ansambl je imao priliku da nesvakidašnjim nastupima obraduje lokalnu publiku.

Od najmlađih do najstarijih članova KUD-a, pevali su i igrali najbolje što umeju, željni da pokažu svoj napredak, ne samo u savladavanju novih koreografija, već i u tehničkom smislu, što nikako ne može promaći ni oku laika. Pored grupnih nastupa, bilo je i onih solo, koji su možda i najviše oduševili prisutne, kada je pažnja koncentrisana na jednog izvođača, bilo da peva, svira ili besedi, emocija koju izaziva je jača i kao da je namenjena svakom pojedicu u gledalištu ponaosob.

Zadovoljstvo nakon održanog koncerta nije bilo primetno isključivo na licima posetilaca koji napuštaju salu, ono se videlo i u očima učesnika, ali i organizatora, koji su se potrudili da sve izgleda baš kako treba.

“Za nas je ovo veče bilo zaista posebno, iako koncert nije održan pred Novu godinu jednako je bio lep i za nas značajan jer smo u prilici da nastupimo i pokažemo koliko smo napredovali i šta smo radili u proteklom vremenu. Koncert su uveličali naši gosti iz prijateljskih KUD-ova ‘Sloboda’ iz Rumenke i ‘Sunce’ iz Subotice, a svojim nastupima su pomogli da program bude raznovrsniji. Mi smo nastupali sa sve tri uzrasne grupe, najmlađi naši članovi dečijeg uzrasta, zatim starija dečija grupa i naravno izvođački sastav, ali smo imali i par solista, čak i solistkinju na harmonici, malu Helenu Tomić. Bio je ovo koncert drugačiji od svih do sada i nadamo se da će svake naredne godine biti sve lepši i bogatiji” ,rekla je Marina Brankov iz Kulturno-umetničkog društva “Ivanjsko cveće” iz Nadalja. Ona se zahvalila Opštini Srbobran na podršci, kao i nekolicini sponzora, bez kojih koncert ne bi bio ni približno lep i značajan.

Kulturno-umetničkog društva “Ivanjsko cveće” jedno je od retkih građanskih organizacija u Nadalju koja okuplja oku sebe zaista veliki broj ljudi, tako društveni život jedne male sredine čini bogatijim. Tročlana uprava KUD-a otvorena je za sve sugestije dobronamernih sugrađana, svakome je dozvoljeno da se priključi i doprinese na svoj način radu društva, sve na korist dece koja ga u najvećoj meri čine, u njemu odrastaju i na kulturno-umetničkim smotrama predstavljaju svoj Nadalj i opštinu Srbobran.

Više detalja sa jučerašnjeg koncerta možete pronaći u našoj facebook galeriji.

Facebook Komentari