Čak i oslabljeni biju favorite

19. februar 2022.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: košarka, Sport

Upisao je sinoć seniorski tim OKK “Srbobran” 9. pobedu u sezoni, rezultatom 94:75 savladan je KK “Železničar” iz Inđije, čime je stavljena tačka na prvi deo sezone, a ujedno su se naši košarkaši i revanširali protivnicima za ubedljiv poraz u prvom susretu.

Obe ekipe su obezbedile plasman u playoff takmičenja kao drugo i treće plasirani klubovi, dok je vodeći “Vrbas” bez poraza, iako u nedelju treba da odigra poslednju utakmicu sa četvrtom “Starom Pazovom”. Ovo je već veliki uspeh srbobranskog kluba, u svom premijernom nastupu u Prvoj regionalnoj ligi “Sever”, svrstali su se među najbolje ekipe ostvarivši pobede protiv gotovo svih ekipa u svojoj grupi, sem gore pomenutog sastava iz komšijske nam opštine.

Važno je pomenuti da je u sinoćni susret domaća ekipa ušla dodatno oslabljena, usled privatnih obaveza izostao je Bojan Grubić, dok je Dušan Samardžić, drugi najkorisniji igrač ekipe, zadobio povredu tokom prepodnevnog treninga, pripremajući se za međunarodni basket turnir u Moskvi. Igor Šijačić je sinoć sedeo na klupi sa željom da pomogne timu, ali nije mogao da igra jer ranije nastalu povredu nije uspeo da sanira. Usled svega pomenutog trener Jovan Andrić nije imao izbora već da derbi meč odigra sa svega 7 košarkaša, iako je u poslednjim minutima igre uveo i Sep Norberta kao 8. koji nije stigao da se upiše u strelce, ali je zato zabeležio jednu maestralnu asistenciju.

Kapiten Jovan Antić zabeležio je nestvaran učinak, čak 40 poena je imao u svom bilansu, uz 9 trojki, vodeći tako svoj tim do velike pobede protiv velikog favorita ovog susreta. Nestvarno veče imao je i mladi Lazar Egeljić sa 17 poena (1 trojka), Andrej Radovanović takođe igra odlično, pogotovo od kako se ekipi priključio Vukomanović, zabeležio je 16 poena (1 trojka), Aleksandar Srdanov 9 poena (3 trojke), Luka Gutović 6 poena, dok su Nikola Babić i Mihajlo Vukomanović pogodili po jednu trojku svaki.

“Preponosan sam na moje momke, odigrali su možda i najlepšu utakmicu u ovoj sezono, koja je energijom najviše podsećala na onu igranu sa ‘Vrbasom’ kod kuće. S obzirom u kako okrnjenom sastavu smo igrali, više je nego neočekivana ova pobeda. Pobedili smo ubedljivo, sa 19 razlike, a u jednom trenutku smo vodili i sa 33 poena. Stvarno sam presrećan, kad trener ima na raspolaganju tako malo igrača, a oni svi do jednog odigraju tako dobro, svaki komentar je suvišan, mogu samo reći: -Svaka čast momci! 

Naš Đuka (Vukomanović) odigrao je još jednu maestralnu utakmicu sa velikim brojem skokova, Andrej je bio odličan pod košem, još jednom je imao težak zadatak, da se bori sa vrlo visokim i snažnim igračima, ali je on to odradio jako dobro i uz pomoć saigrača potpuno zaustavio protivničke centre. Danas bih posebno istakao sedamnaestogidišnjeg Egeljića, odigrao je fenomenalno, sa puno hrabrosti je ulazio u duele, nadomestio je neigranje Samardžića, uz 17 poena zabeležio je veći broj skokova i nekoliko asistencija. Kapa dole svim momcima”, rekao po završetku utakmice Jovica Andrić, zahvalivši se publici na podršci koju su i na ovoj utakmici dali lokalnoj ekipi.

OKK “Srbobran” u playoff  prenoseći 4 boda, po 2 u susretima sa ekipama iz Srema, a protivnici u narednih 8 susreta biće mu sledeći timovi A grupe lige “Sever”: KK “Joker” Sombor, KK “Hajduk” Kula, KK “Topola” Bačka Topola i KK “Sveti Đorđe” iz Žitišta. Po mišljenju trenera Andrića nema lakih protivnuka na tom spisku, svaki meč će biti velika borba, a njegpva je želja da “Srbobran” u svakoj utakmici pokaže maksimum, a reziltat je u tom slučaju u drugom planu.

 

Facebook Komentari