Cilj ostvaren: OKK Srbobran je u playoff-u

12. februar 2022.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: košarka, Sport

Večeras je u Sremskoj Mitrovici odigrano 13. kolo Prve regionalne lige “Sever” za košarkaše, u kojoj je Omladinski košarkaški klub “Srbobran” uspeo da savlada domaći KK “Srem” rezultatom 86:95 (23:19,17:30,24:15,22:31), i tako kolo pre kraja prvog dela prvenstva obezbedi sigurno učešće u playoff-u.

Velika je stvar za mlad klub iz male opštine da u svojoj prvoj sezoni u višem rangu takmičenja uđe u završnicu prvenstva koju čine najbolje ekipe. Veliki učinak u ovoj pobedi, koja je bila neizvesna do pred kraj, svega par minuta do isteka poslednje četvrtine Srbobranci su imali prednost od tek 2 poena, imao je Andrej Radovanović koji je najzad proradio onako kako se to od jednog dominantnog centra i očekuje. Upisao je 10 poena , većinu upravo na isteku utakmice.

Najefikasniji opet je bio dvojac Antić-Samardžić, prvi je ubacio 35 poena, od čega 6 trojki, dok je mlađi Dušan zabeležio 3 trojke, ali i 31 poen. Značajano je skokovima i poenima doprineo Mihajlo Vukomanović, koji se u ekipu vratio posle pauze od 7 meseci, a važni šrafovi u mehanizmu, iako nisu puno šutirali, bili su Aleksandar Srdanov (3 poena) i Bojan Grubić.

“Ni zimska pauza nije bila naklonjena našoj ekipi, imali smo velikih problema sa koronom i povredama, i dalje nam u timu fali Igor Šijačić. Prošlo kolo u Apatinu smo bili bez Đuke (Mihajlo Vukomanović), i nismo imali rešenje pod košem protiv snažnog Predraga Šuputa i raspoloženih sinova Milana i Uroša. Njih trojica su dali ukupno 54 poena. Ovo gostovanje u Mitrovici bilo je jednako teško, ali smo sad imali bolju završnicu, inače smo i u Apatinu odlično igrali 35 minuta. Važno je da smo cilj ostvarili, opstanak u ligi je već sad zagarantovan, a ima još puno da se igra.

Ostala je da se odigra jedna utakmica u ovom delu takmičenja, a zatim sledi playoff u koji ulazimo rasterećeni. Nema nikakvog pritiska, mi smo novi u ligi, već smo postigli mnogo i idemo da se nadigravamo sa svima. Sigurno je da ćemo u svakoj utakmici pokušati da dođemo do pobede, ali one nisu imperativ, na prvom mestu je lepa košarka. Za kraj, čestitam mojim igračima na prikazanoj igri, ne samo večeras već tokom cele sezone”, javlja se iz Sremske Mitrovice trener Jovica Andrić.

U poslednjem kolu regularne sezone, koje će naš tim igrati u Srbobranu, protivnik će biti KK “Železničar” iz Inđije. Reč je o mnogo jakoj ekipi koja je na drugoj poziciji tabele (jedna iznad naše ekipe), sa samo 3 poraza, a u prvom međusobnom susretu slavili su sa 112:90. Naravno došlo je do promena od tad, tu je i želja da se u playoff uđe sa što više bodova, a uz to OKK “Srbobran” bolje igra pred svojom publikom i naši momci će sigurno želeti da u poslednjem kolu navijačima prikažu odličnu košarku i daju im razloga za radost. Ova utakmica se igra u petak, 18. februara, u 18.45.

Pobede su u nedelji za nama nizali i mlađi sastavi srbobranskog kluba, prvo su to učinili oni najmlađi, koje vodi trener Dejan Andrić. Oni su u svom prvom takmičarskom meču, reč je o dečacima 2012/13. godište, pobedili dečake iz Novog Sada, jedne od najboljih škola košarke u Vovodini, KK “Defense”, rezultatom 23:31 (8:1, 8:9, 2:6, 5:15).

Takođe, osmesima pobede nagradili su sebe i kadeti OKK “Srbobran”, oni su ubedljivo nadigrali vršnjake iz Sivca, završivši utakmicu rezultatom 106:64 (35:12, 33:12, 25:14, 13:26).

Facebook Komentari