Kreće sa radom škola crtanja i slikanja za odrasle

31. januar 2022.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Kultura

Dom kulture Srbobran nastavlja plodonosnu saradnju sa profesorom likovne kulture Ćorić Đorđem, ovoga puta na projektu likovnog opismenjavanja naših sugrađana. U narednim mesecima u galeriji ove ustanove radiće škola crtanja i slikanja za odrasle, ali i pripreme osmaka za prijemni ispit za srednju umetničku školu.

Prvu grupu polaznika činiće učenici završnih godina osnovnih škola koji žele da svoje obrazovanje nastave u umetničkim srednjoškolskim ustanovama. Ova grupa će raditi po pravilima polaganja prijemnog ispita u srednjim umetničkim školama, a dobiće svo potrebno tehničko i teorijsko znanje za izlazak na prijemni ispit. Termin je ustanovljen kao dupli blok časova (tri sata aktivnog rada) vikendom u periodu od februara do maja.

Drugu grupu polaznika moći će da sačinjavaju svi zainteresovani sugrađani starosne dobi od srednjoškolskog uzrasta pa na dalje – bez ikakvih starosnih ograničenja. Mešana starosna grupa pruža zdravu i fleksibilnu radnu atmosferu u prijatnosti druženja i kreativnog duha. Termin za stariju grupu je zamišljen kao vezani tročas (dva i po sata stvaralačke energije) subotom u periodu od 14:30 do 17 časova, takođe u periodu od februara do maja.

Radovi koji nastanu kao proces učenja i kreativnog stvaranja biće izloženi na izložbi koja je planirana za jun mesec ove godine u Galeriji Doma kulture u Srbobranu uz svečano otvaranje.

Prijava i učešće su potpuno besplatni. Celokupan materijal je obezbeđen od strane lokalne samouprave opštine Srbobran, a prostor rada škole je Galerija Doma kulture u Srbobranu. Škola sa svojim radom počinje u subotu 5. februara.

Prijavljeni polaznici u stariju grupu imaju fleksibilno vreme dolaska u periodu od 14:30 do 17 časova koliko traje termin rada (ukoliko zbog obaveza ne mogu da stignu na sam početak, mogu da dođu u tom periodu kada im odgovara).

Svoje prijave možete izvršiti na brojeve telefona: 060/74-86-380 – Đorđe Ćorić, 021/731-919 – Dom kulture. Na ovaj način lokalna samouprava opštine Srbobran i Dom kulture Srbobran pokazuju da je negovanje kulturnih vrednosti od primarnog značaja za kvalitetan razvoj i komunikaciju populacije, da su deca i učenici budućnost našeg mesta i da im se ovim putem obezbeđuje kvalitetan prostor i mentorstvo za ulaganje u njihov dalji razvoj.

Facebook Komentari