Prva pobeda na domaćem terenu!

29. januar 2022.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: košarka, Sport

Posle 14. takmičarskih kola u Drugoj ženskoj košarkaškoj ligi Srbije, igračice ŽKK “Srbobran” došle su u poziciju da na svom terenu zabeleže pobedu i tako obraduju najvernije navijače, kojih je na sinoćnjem meču bilo gotovo dve stotine.

Bila je ovo tek treća pobeda naših devojaka u sezoni 2021/22. zbog čega i jeste bitna, ne samo kako bi se popravilo raspoloženje u ekipi, već kako bi klub ostao u trci za ostanak u ligi i naredne godine. Pobeda je zabeležena protiv ekipe ŽKK “Gimnazijalac” iz Pirota, ubedljivim rezultatom 80:62 (16:13, 27,23, 16:12, 21,14). Veći deo prvog poluvremena rezultat je bio u egalu, da bi se pred kraj druge četvrtine stvorila prednost koja je najavljivala pozitivan ishod za “Belle”, gde su se posebno istakle mlađe igračice, Tisa Šućurović i Milica Ćeran.

Ipak neprikosnovena u domaćoj ekipi bila je Jelena Curaković koja je zabeležil ubedljiv double-double učinak, 29 poena i 16 skokova, sa indeksom korisnosti od velikih 34, a pogodila je i 2 trojke iz 3 pokušaja. Druga najkorisnija bila je upravo Milia Ćeran sa 12 poena i jednom trojkom, Sanja Dunđerski upisala se sa 10 poena, Tisa je ubacila 8 uz jednak broj skokova, Anđela Ružin i Aleksandra Janković zabeležile su svaka po 5 poena i jednu trojku, Larisa Vijatov 4 poena, Mirjana Zorić, Livija Guljaš i Mila Ivetić po 2 poena, dok je Jelena Ćurčić pogodila jedno slobodno bacanje.

Možda sinoćna utakmica nije bila vrhunski reprezent mogućnosti srbobranskih seniorki, ali je sigurno bila najbolje izdanje u ovoj sezoni, što je nadamo se najava za ostatak takmičenja. Trener Slobodan Subić sigurno je imao zamerke na igru svog tima, ali je to bilo u potpuno drugom planu, jer ipak je pobeda ono što se računa, a trenutno su one nasušne.

“Moram reći da je pobeda bila očekivana, to je ekipa koju smo dobili i u prvoj utakmici, a i pred sam večerašnji nastup atmosfera kod nas je bila odlična. Čestitam mojim devojkama na pobedi, na sjajnoj energiji koju su prikazale na terenu, što je bilo potpomognuto jednakom energijom sa tribina. Zahvaljujem se našoj publici u ime cele ekipe. 

Takođe, pobeda je i produkt jednog perioda u kojem smo marljivo radili. Gotovo da nismo imali pauze u treninzima od 25. decembra, ako izuzmemo po par dana za Novu godinu i Božić, sve vreme smo koristili za rad. Mislim da se to vidi u našoj fizičkoj pripremljenosti, uigranosti i hemiji u ekipi. Ne bih da obećevam, ipak verujem da je to najava našeg opstanka u ovom takmičenju. 

Oba puta smo lako pobedili pirotsku ekipu, očigledna je razlika u kvalitetu, ali eto oni su nekako uspeli da imaju veći broj pobeda od nas, do ovog meča dve više. ali smo im prišli bodovno i borićemo se da ih stignemo ubrzo, možda baš ove pobede protiv njih budu odlučivale koji tim će ostati a koji ispada. Nadam se da je period loše igre i atmosfere iza nas. Od početka takmičenja znam da kvalitetom zaslužujemo da budemo na sredini tabele, ali smo propustili previše šansi u prvom delu takmičenja, gubili smo od ekipa koje smo realno trebali da dobijemo, zbog čega i jesmo u poziciji da se borimo za opstanak. 

U međuvremenu nas je napustila najiskusnija igračica, Slađana Lukić, koja je bila i povređena, ali se vratila naša Srbobranka Sanja Dunđerski. Moram reći da sam baš zadovoljan odnosom devojaka prema treninzima, rade vredno, ispunjavaju pred njih postavljene zadatke i prate pripreme za utakmice. Mislim da je većina toga na ovoj utakmici ispoštovano, da je odbrana pogotovo u drugom poluvremenu bila na najvišem mogućem nivou i da je to rezultiralo pobedom protiv ekipe koja je, iako lošijeg kvaliteta, vrlo borbena, u šta su se mogli uveriti svi koji su pratili meč”, rekao je posle utakmice trener Subić.

Naše devojke u narednoj nedelji očekuju najverovatnije dva gostovanja, prvo zaostala utakmica 13. kola u Subotici protiv ŽKK “Spartak”, a potom i redovno 15. kolo u Ljuboviji. Na obe utakmice “Belle” će pokušati da zabeleže pobede, iako nam Subić kaže da bi bio zadovoljan i sa jednom. Izvesnija je pobeda protiv “Ljubovije”, lakši je protivnik koji moćže da se dobije uz malu dozu ozbiljnosti u igri, kakva je bila i sa Piroćankama, mada nije nerealno da se pobede ni Subotičanke, sa kojima su naše devojke nedavno igrale u Kupu, pretrpele poraz, ali u egal završnici.

Facebook Komentari