Brašno i testenine kao dodatna pomoć korisnicima Narodne kuhinje

28. januar 2022.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Društvo

Srbobranska organizacija Crvenog krsta potrudila se da dodatno pomogne korisnike Narodne kuhinje u našoj opštini. Nakon realizovane akcije koju su sproveli sa kompanijom “Lidl” i pomogli socijalno ugroženim porodicama, prehrambene namirnice pronašle su put i do korisnika Narodne kuhinje.

Iako je nesporna činjenica da su obroci za korisnike u Srbobranu značajno kvalitetniji od onih koji se pripremaju u drugim opštinama i gradovima, da je meso često na trpezi ovdašnjih korisnika, a u drugim mestima ga nema, Crveni krst je uz jučerašnju podelu hrane dodao za svaku porodicu po paket brašna i testenina. Sekretar organizacije smatra da je to bilo potrebno učiniti u ovim hladnim danima.

“Ponosni smo na akciju koju smo realizovali sa kompanijom ‘Lidl’, tada su prikupljene značajne količine hrane. Pakete smo podelili ugroženim porodicama, a ostatak namirnica koje nismo mogli ravnomerno da rasporedimo u te pakete, donešene su u Narodnu kuhinji i zatim podeljene korisnicima ove usluge”, kaže nam sekretar Crvenog krsta, Goran Radovanović.

On se zahvalio kompaniji “Lidl” na saradnji i izrazio nadu da će se slična akcija ponoviti i u ovoj kalendarskoj godini.

“Posebno bih pohvalio radnike koji se na svaki način trude da Narodna kuhinja funkcioniše besprekorno. Vode računa da stepen higijene uvek bude visok, ljubazni su u radu sa našim građanima, hrana koja se sprema je nutritivno bogata i istovremeno ukusna, što i lično mogu da potvrdim jer je vrlo često probam. Ne želim da se ljudima daje nešto što sam ne bih pojeo. Na tome možemo svi zajedno biti zahvalni lokalnoj samoupravi, jer nesebično pomaže rad Narodne kuhinje”, rekao je Radovanović dodajući da će se i u buduće truditi da bar jednom mesečno na neki način sledovanja hrane budu pojačana.

On je najavio da će se uskoro organizovati i prva redovna akcija dobrovoljnog davalaštva krvi u ovoj godini.

Facebook Komentari