Akcija preventivnih besplatnih pregleda

22. januar 2022.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Zdravlje

Društvo za borbu protiv šećerne bolesti “Plavi krug” organizovaće naredne nedelje, tačnije od ponedeljka, 24. januara, do subote, 29. januara, akciju preventivnih besplatnih pregleda nivoa šećera u krvi i krvnog pritiska.

Građani će, prema rečima dr Ilije Gazepova, aktiviste “Plavog kruga”, svakoga dana od 08.00 do 12.00 časova u prostorija organizacije u ulici Sonje Marinković 18a, imati priliku da čuju niz saveta kako na najbolji način smanjiti rizike i mogućnosti za obolevanje od dijabetesa, kako se hraniti i koliko fizički biti aktivan, te da izmere dva bitna parametra zdravstvenog stanja svakog pojedinca – nivo šećera i krvi i krvni pritisak.

“Ova akcija ima jednu specifičnost u odnosu na do sada organizovane. Da bi stekli što bolju sliku o stanju zdravlja, odlučili smo da sve teško pokretne dijabetičare koji nam se jave, ali i druge građane, obiđemo u njihovim kućama, pregledamo ih i razgovaramo sa njima. Ovo je važno zbog činjenice da epidemiološka situacija izaziva otežan pristup zdravstvenim ustanovama i hronični bolesnici imaju manje prilika da se redovno kontrolišu i leče. Želimo da na ovaj način pomognemo i našim kolegama zdravstvenim radnicima koji rade u tim otežanim uslovima i pregledamo jedan broj pacijenata u odnosu na ono čime se bavi ‘Plavi krug’. Pozivam građane da posete naše prostorije naredne nedelje, pozivam ih i da nam se jave i zakažu našu posetu, jer je veoma važno da na vreme otkrijemo eventualne promene u vezi sa dijabetesom, na vreme krenemo sa terapijama i tako obezbedimo uspešno lečenje”, poručio je dr Gazepov.

Facebook Komentari