Stanovnik Nadalja preminuo je od kovida, a ne u udesu

12. januar 2022.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Društvo

Direktor Doma zdravlja Srbobran dr Vlastimir Kladar kaže da je vest, da je meštanin iz Nadalja o kome je pisano da je ispao iz saniteta, netačna.

“Došlo je do udesa na ulazu u Vrbas, kada je respiratorno ugroženog pacijenta iz Nadalja, u sanitetu pod rotacijom udarila iz sporedne ulice mlada devojka u automobilu, vozač početnik. Vozilo sa strane je oduzelo prvenstvo našem vozilu i udarilo ga bočno. Sreća da nije bio kamion, jer bi nesreća bila mnogo veća”, kaže doktor Kladar.

U sanitetu se nalazio pacijent iz Nadalja, koga je doktor reanimirao i davao mu kiseonik i prilikom udarca i udesa, on je pao sa kreveta, ali nije ispao iz vozila. Dr Kladar kaže da je nakon pada, pacijent koga su vozili u bolnicu u Vrbas u kovidsku jedinicu, jer je bolovao od koronavirusa, bio komunikativan, svestan i nije imao povrede, za razliku od lekara, tehničara, vozača i devojke, kojoj su medicinski radnici odmah pružili pomoć.

Pacijent iz vozila je preminuo usled oboljenja od koronavirusa, odnosno respiratorne inficijence što je dr Kladaru potvrdio i direktor vrbaške bolnice dr Milan Popov. “Zvao sam dr Popova da mi potvrdi izveštaj sa patologije i uzrok smrti i on mi je potvrdio da je uzrok respiratorna inficijenca”, ističe Kladar. Zapisnik o uviđaju još nije završen, ističe Kladar i dodaje da je to informacija od komandira saobraćajne policije, jer će protiv devojke biti pokrenuta krivična prijava.

“Doktor je na bolovanju sa ušivenim nosom i teškom povredom ramena, tehničar ima povredu vratne kralježnice i nosi Šancovu kragnu, vozaču, mladom momku, sportisti je povređena ruka, ali vozi, jer nemamo vozača. Mi smo po oceni Batuta najbolji Dom zdravlja u Južnobačkom okrugu, treći u Vojvodini i peti, šesti u Srbiji. Vest da je pacijent preminuo usled ispadanja iz vozila jako me je pogodila kao direktora i ljude koji ovde rade.

Zamislite da je bio kamion, pa pobio bi ih sve od jačine udarca. Auto je iz sporedne ulice pravo u bok udario u sanitet pod rotacijom i spretnošću vozača, izbegnute su gore posledice. Žao mi je, mi smo dobra ustanova, što smo postali predmet političkih igara. Pošto je predizborno vreme, informacija da je pacijent preminuo usled ispadanja iz vozila, proizvela je da krenu spekulacije opozicionih političara, i da koješta pišu po društvenim mrežama. Ljudi udaraju tamo gde je najosetljivije, a mi smo dobro ustanova i pogotovo sad kad je kao ratno stanje usled koronavirusa”, ističe Kladar.

Podsećamo, za Badnje veče na Trgu slobode u Srbobranu, sugrađani su, da bi iskazali zahvalnost zdravstvenim radnicima, napravili su veliko vatreno srce, paleći baklje u čast medicinara.

M. Stakić, preuzeto sa: dnevnik.rs

Facebook Komentari