Zaista je najradosniji praznik

07. januar 2022.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Crkva, Deca

U najlepšem duhu pravoslavlja juče je paljenjem i osveštavanjem badnjaka, u sva tri pravoslavna crkvena hrama na teritoriji opštine Srbobran, najavljen praznik rođenja Isusa. Pored versko-običajnih obreda, u Turiji, Nadalju i Srbobranu su Saveti Mesnih zajednica organizovali zabave za decu. Uz muziku, animatore i nezaobilazne paketiće Božiću su se najviše radovali upravo najmlađi.

Deda Mraz, negde i dvojica, a u Nadalju i Baba Mrazica, stigli su do brojnih mališana, nije nedostajalo ni vatrometa, čaja da se deca ugreju, a ni vina da se ugreju oni stariji. U Nadalju je birana najbolja maska korinđaša, najživlje je bilo u Turiji, dok su Srbobranci u čast lekara palili crvene baklje kojima su, oko spomenika u parku, formirali veliko srce.

“Još jedan lep događaj u Srbobranu za Badnje veče. Srećni smo jer smo uspeli da okupimo ljude na Trgu slobode, da se zajedno proveselimo, najmlađima podelimo paketiće i razmenimo najlepše želje za najradosniji hrišćanski praznik. Koristim priliku da svim stanovnicima opštine Srbobran čestitam Božić uz tradicionalni pozdrav – Mir Božiji – Hristos se rodi.

Pozdravljam inicijativu Mesne zajednice Srbobran, da se u Badnjoj noći okupljeni javno zahvale medicinskim radnicima za sve učinjeno u borbi protiv korona virusa. Jedno veliko vatreno srce poslalo je poruku ljubavi našim radnicima u zdravstvu koji se junački bore da zaštite naše zdravlje. Nadam se da ćemo što pre izaći iz ove situacije, a sve zasluge za konačnu pobedu u koju ne sumnjamo, pripadaju medicinskim radnicima. Naše je bilo da ih podržimo na svaki način i tako će biti i u budućnosti”, rekao je podno spomenika predsednik opštine Srbobran, Radivoj Debeljački.

Na našoj facebook stranici SrbobranDanas.rs možete pogledati kako je to bilo u Nadalju, dok u nastavku postoji galerija fotografija nastalih na proslavi u Srbobranu.

Facebook Komentari