U Narodnoj kuhinji danas se delilo mnogo više od dnevnih obroka

31. decembar 2021.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Lokalna samouprava

Današnja podela toplih obroka u Narodnoj kuhinji opštine Srbobran bila je razumljivo drugačija i posebnija, uz redovno sledovanje ručka i hleba, korisnici ove usluge dobili su i kolače, suhomesnate dodatke, dok su deca dobijala i novogodišnje paketiće.

Sve navedeno ugroženim porodicama treba da obezbedi prijatniji doček Nove godine, ali i da obraduje njihove najmlađe članove. Da sve bude pripremljeno, spakovano i građanima podeljeno u poslednjem danu 2021. godine zajednički su se pobrinuli Saveti Mesnih zajednica Srbobran, Turija, Nadalj, Centar za socijalni rad opštine Srbobran, Crveni krst, Unija žena SNS, Udruženje “Ruka spasa”, Forum žena SPS i Forum žena SVM, ali i mnogi pojedinci građani naše opštine.

“Ovo je naša tradicionalna akcija koja se organizuje u saradnji sa mesnim zajednicama Srbobran, Turija i Nadalj i Centrom za socijalni rad, u kojoj delimo dodatne obroke, pakete kolača i novogodišnje paketiće socijalno ugroženim građanima koji imaju pravo na podršku Narodne kuhinje. Pridružili su nam se Unija žena SNS i druge razne organizacije. Brinemo o svima, svi građani, posebno oni materijalno ugroženi, su u našem fokusu, i trudićemo se da naša podrška njima u 2022. godini bude još snažnija i efikasnija”, rekao je ovom prilikom Radivoj Debeljački, predsednik opštine Srbobran, i svim korisnicima usluga Narodne kuhinje poželeo srećnu Novu godinu.

Slobodan Subić, predsednik Saveta MZ Srbobran, poželeo je ovim građanima da u 2022. godini dobiju i iskoriste prilike da reše svoje egzistencijalne probleme.

Facebook Komentari