Opština Srbobran uručila boračke legitimacije

30. decembar 2021.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Lokalna samouprava

Svečanost na kojoj su uručene personalizovane boračke legitimacije, danas je upriličena u Velikoj sali Skupštine opštine Srbobran, kojoj su prisustvovali predsednik opštine, Radivoj Debeljački, i predsednik URVI Srbobran, Goran Mijonić.

Pravo na legitimaciju ostvaruje svaki borac, ratni vojni invalid, mirnodopski vojni invalid, civilni invalid rata, roditelj, supružnik i dete palog borca, vojnika umrlog ili poginulog u Vojsci, civilne žrtve rata, umrlog vojnog invalida i umrlog civilnog invalida. Legitimacije izdaje Ministarstvo za rad, boračka i socijalna pitanja, i one predstavljaju javnu ispravu za priznato svojstvo borca, ratnog vojnog invalida ili korisnika prava palog borca, uz koje će se ostvarivati različite pogodnosti.

Na svečanosti u Srbobranu, okupljenima se obratio predsednik opštine Radivoj Debeljački, zahvalivši se prvo svima koji su došli a potom i zarad svega što su učinili za svoj narod i državu.

“U svoje lično ime, ali i u ime svojih saradnika, mogu samo da iskažem veliku zahvalnost ovim ljudima. Na nama je, da u znak te zahvalnosti, sad činimo za njih, a to je upravo i razlog zbog koga su legitimacije i uručene. Država i samo Ministarstvo za rad, boračka i socijalna pitanja opredeliće brojne benefite koji će moći da se ostvare sa legitimacijama, a mi ćemo kao lokalna samouprava u narednom periodu pratiti smernice ministarstva kako bi smo uradili sve što je do nas. Sve što država opredeli za borce, ratne vojne invalide i njihove porodice, mi ćemo sprovoditi na lokalu. Ono što već sad mogu da obećam, je da će vlasnici legitimacija imati pravo prenstva pri obraćanju državnim organima i lokalnim institucijama. Trudimo se da sa svim boračkim organizacijama na teritoriji naše opštine imamo dobru saradnju i da se svi problemi rešavaju, u skladu sa mogućnostima. Iskrena nam je želja da tim ljudima maksimalno izađemo u susret i olakšamo život koliko je to moguće, jer su to apsolutno zaslužili”, rekao je Debeljački.

Predsednik je za kraj okupljenima čestitao božićne i novogodišnje praznike, poželevši im sve najbolje, a prvenstveno dobro zdravlje.

Facebook Komentari