RUKA SPASA uručila donaciju bolnici u Vrbasu

26. decembar 2021.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: udruženje

Udruženje građana “Ruka spasa” u najboljem duhu praznika završava ovu godinu, pored toga što njene članice prave kolače za decu iz socijalno ugroženih porodica, ove vredne i nesebične žene su pripremile i poklone za dečije odeljenje bolnice u Vrbasu.

Donaciju je u subotu predala predsednica udruženja, Savka Lazić, u ruke načelnika dečijeg odeljenja dr Bratislava Kažića. Poznati lekar, koji se i sam trudi da za decu u bolnici obezbedi najbolje uslove boravka, srdačno se zahvalio na poklonima, a posebno su mu se dopale pletene igračke za koje kaže da ih i deca najviše vole.

I prethodni put kada je “Ruka spasa” donosila poklone u vrbašku bolnicu, takođe je dr Kažić bio taj koji je dočekao goste iz Srbobrana i primio pokone. Ovog puta udruženje je doniralo komplete posteljina za dečije krevete, peškire, pomenute igračke i takođe ručno izrađenu odeću za najmlađe pacijente.

“Vrbas je najbliža bolnica našoj opštini i prirodno je da građani Srbobrana njoj gravitiraju. Pošto se mi prvenstveno bavimo decom i najradije radimo za njih, odlučile smo da i pokloni za bolnicu budu namenjeni upravo njima. Većina naše dece rođena je ovde, tu dolaze na lečenje i ležanje kada je potrebno, zato i mislimo da ovde treba da pomognemo, da boravak u bolnici mališanima učinimo bar malo prijatniji”, rekla je Savka Lazić.

Ona se zahvalila opštini Srbobran na podršci koju je njeno udruženje dobilo za ovu akciju, jer zajednički je stav da su deca uvek na prvom mestu i da je svaki dinar uložen u njih dobra investicija.

Facebook Komentari