Centar za socijalni rad će deliti paketiće u utorak i petak

25. decembar 2021.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Društvo

Centar za socijalni rad opštine Srbobran obaveštava korisnike novčane socijalne pomoći i korisnike Narodne kuhinje, da će za njihovu decu biti organizovane dve zasebne podele novogodišnjih paketića, u utorak i petak, za gotovo 250 mališana.

U utorak, 28. decembra, u vremenu od 9.00 do 11.00 časova u holu zgrade Centra za socijalni rad (Svetog Save 15), Deda Mraz će deliti novogodišnje paketiće za decu korisnika novčane socijalne pomoći. 

U petak, 31. decembra, u Narodnoij kuhinji će uz deljenje obroka i kolača, biti podeljeni i paketići za decu korisnika usluga kuhinje.

Paketićima će biti obuhvaćena deca uzrasta do 10 godina.

U Centru za socijalni rad posebno naglašavaju da je važno razlikovati ove dve podele paketića, kako ne bi dolazilo do zabuna. Deca korisnika novčane socijalne pomoći paketiće dobijaju u utorak u zgradi CSR, dok deca korisnika usluga Narodne kuhinje, kojih ima značajno manje, po poklone mogu doći u petak u zgradu Mesne zajednice (Doža Đerđa 2), gde se dele topli obroci.

Ovu priliku Centar za socijalni rad iskoristio je da najavi i drugi deo podele ogreva. U decembru je za ove namene bilo obezbeđeno 100 kubnih metara drva i ona su podeljena, dok će oni korisnici socijalne pomoći, koji nisu dobili svoje sledovanje, drva dobiti već u januaru 2022. godine, kada se očekuje druga isporuka. Takođe očekuje se i podela 30 paketa pomoći za socijalno ugrožene porodice, pomoć koju su u zajedničkoj akciji prikupili Crveni krst Srbobran i kompanija “Lidl”.

 

 

Facebook Komentari