Održan je još jedan Novogodišnji vašar u „Zmaju“

24. decembar 2021.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Škola

Poslednjeg dana nastave, hol Osnovne škole “Jovan Jovanović Zmaj” u Srbobranu bio je prepun dece, naime svake godine krajem prvog polugodišta održava se Novogodišnji vašar.

Deca su po vrlo pristupačnim cenama prodavala svoje rukotvorine. Među njima bilo je okićenih novogodišnjih jelki, razglednica sa motivima jelke, medenjaka, ukrasa, jelkica od kartona sa šljokicama, ikebana i drugih zanimljivih stvari koje su nastale vrednim radom dece, njihovih roditelja i učiteljica.

Učiteljica Jasmina Vrbaški kaže, da je organizovala radionicu za roditelje i decu II4 u OŠ ,,Jovan Jovanović Zmaj”. “Roditelji i deca II4 su doneli materijal po želji: šišarke, kuglice, šljokice, vatu, za novogodišnje ukrase koje će praviti. Ukrase koje su napravili prodavali smo na Novogodišnjem vašaru. Deca su bila maštovita zato su i ukrasi bili takvi. Uglavnom su svi ukrasi prodati na vašaru, deca su bila zadovoljna i motivisana tako da ćemo sledeće godine sve ovo ponoviti. Trud se isplatio”, izjavila je učiteljica Jasmina Vrbaški.

Cene na vašaru su bile simbolične, od 10 do 100 dinara, a cilj je pre svega bila promocija kreativnosti.

Facebook Komentari