Najuspešniji sportista u 2021. godini je Đorđe Vujaković

24. decembar 2021.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Sport

Na sinoć održanoj svečanosti u Pozorištancu, Sportski savez opštine Srbobran uručio je priznanja najuspešnijim pojedincima i sportskim klubovima za godinu na izmaku.

U svom obraćanju okupljenim sportistima i sportskim radnicima, predsednik opštine Srbobran, Radivoj Debeljački, rekao je kako je ponosan na broj sportista koji treniraju u našoj opštini, kao i na rezultate koje ostvaruju.

“Imamo gotovo 1.000 aktivnih sportista u 25 sportskih kolektiva, od kojih 20 funkcioniše u okviru Sportskog saveza. Znam da okolne lokalne samouprave uvek ističu kao odličan primer koji treba slediti to kako mi brinemo o sportu. Odličan primer je i kako se naši građani, pre svega roditelji, odnose prema sportu i kako svoju decu usmeravaju ka njemu. Da bi sve to funkcionisalo na najbolji način potrebna su i velika izdvajanja iz opštinskog budžeta, koja dosežu 40 miliona dinara na godišnjem nivou, a kada se uzme u obzir broj stanovnika opštine Srbobran, ovaj iznos se pokazuje kao veoma značajan. Trudićemo se da taj iznos i uvećamo kako bi uslovi za sportski razvoj dece bili najbolji, da dobijemo sportsku infrastrukturu koju svi zaslužuju. Ulaganje u sport je ulaganje u našu budućnost. Želim vam u Novoj, 2022. godini još vrhunskih sportskih rezultata i da zajedno dodatno omasovimo sve sportske klubove. Ovogodišnjim laureatima sve čestitke za postignuto, nadam se da ćete sa ponosom nositi priznanja koje ste večeras dobili”, rekao je Debeljački u svom obraćanju.

Dodeljena su brojna priznanja na jučerašnjoj svečanosti, ipak najviše pažnje privlači nagrada za najuspešnijeg sportistu u 2021. godini, koja je pripala  Đorđu Vujaković. Mladi kik bokser je decembra 2020. godine, na svoj 18-ti rođendan, pobedom u finalu državnog prvenstva u najbrojnijoj kategoriji na takmičenju, postao prvak države u disciplini „full-contact“. Posle pobede na državnom prvenstvu, dodeljen mu je pehar i odlikovanje za najboljeg juniora na takmičenju. Prvi nastup za reprezentaciju Srbije bio je Evropski kup „Karlovac-open 2021“ koji je bio održan u Karlovcima, Hrvatska, Đorđe je osvojio srebrnu medalju.

“Prilika koju smo dobili, da budemo nagrađeni od strane Sportskog saveza i opštine Srbobran, mnogo znači meni i mojim kolegama sportistima. Ovo je dokaz da lokalna samouprava brine o sportu, prati naše rezultate, a verujem da će nagrade i priznanja doprineti da naše karijere idu u pravom smeru, putem razvoja. Sada sam fokusiran na profesionalni sport, ostvario sam dve pobede u profesionalnim mečevima, a cilj mi je da u 2022. odradim barem tri meča i zabeležim isto toliko pobeda”, rekao je Vujaković u izjavi za naš portal, a potom i na bini pred brojnom publikom.

Sportski savez je za najuspešnijeg mladog sportistu izabrao Nikolu Jovanović, član Džudo kluba “Turija”, dok je za najuspešniju mladu sportiskinju izabrana njegova sestra Božana Jovanović, članica istog kluba, oboje već trofejni takmičari u svom uzrastu.

Nagradu za sveukupni doprinos razvoju fudbala u opštini Srbobran posthumno je dodeljena Nebojši Bojoviću, trenutak koji je u sali većina doživela vrlo emotivno.

Nagradu za najuspešniju školu sporta poneo je Ženski košarkaški klub “Srbobran”.

Za najuspešnijeg trenera u 2021. godini proglašen je Jovica Andrić, trenera Omladinskog košarkaškog kluba “Srbobran”.

Sportski savez opštine Srbobran ove godine doneo je odluku da dodeli dva priznanja za sveukupni učinak u oblasti sporta, i to oba posthumno, Tihomiru Dunđerskom i Stevanu Srđanov.

Nagrade za poseban doprinos i izuzetan značaj u razvoju i afirmaciji opštine Srbobran iz oblasti sporta, dobili su Fudbalski klub “Mladost” iz Turije i Fudbalski klub “Srbobran”, za tradiciju koja se neguje već 100 godina.

 

Prestižno priznanje za najuspešniji sportski kolektiv u 2021. godini pripalo je Omladinskom košarkaškom klubu “Srbobran”, za besprekornu sezonu 2020/21. u kojoj su košarkaši u 22 utakmice ostvarili jednak broj pobeda i plasirali se u viši rang takmičenja.. Ovu nagradu, kao i onu za najuspešnijeg sportistu, uručio je Radivoj Debeljački, predsednik opštine Srbobran, dok su ostale u ruke laureata predali Jasmina Šeguljev, predsednica Sportskog saveza opštine Srbobran, i Slobodan Subić, direktor Centra za sport i turizam.

Facebook Komentari