Paketići za svu decu u vrtićima i školama

23. decembar 2021.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Deca, Lokalna samouprava, Škola

Novogodišnje praznike ni jedno dete neće dočekati a da nije dobilo poklon, za to se postarala lokalna samouprava, koja je obezbedila 1.700 paketića i tokom dva dana, sa sve Deda Mrazom, obišla svih 9 vrtića PU “Radost” i sve 4 osnovne škole u opštini Srbobran.

Obezbeđeni su paketići za svu decu, od najmlađe grupe u vrtićima do učenika osmih razreda u školama. Deda Mrazu su u ovom obimnom poslu pomagali: predsednik opštine Srbobran, Radivoj Debeljački, član Opštinskog veća iz domena prosvete, Kristijan Kočiš, iz resora omladine Jovica Andrić, kao i predsednici Saveta Mesnih zajednica, Slobodan Subić – Srbobran, Miloš Jovanović – Turija, Dejana Aleksijević – Nadalj, uz nekolicinu saradnika i članova saveta iz sva tri naseljena mesta.

Bilo je potrebno dva dana da radost koju nose paketići pronađe put do svakog deteta, ili bar do onih najmlađih koji se najiskrenije vesele dolasku Deda Mraza i poklona. Kako je ovo prvi put da se dele paketići baš za svu decu, zadovoljstvo je bilo vidno i kod onih koji su paketiće delili, na prvom mestu predsednika Debeljačkog.

„Ovo je prvi put da smo obišli sve vrtiće Predškolske ustanove ‘Radost’, i sve osnovne škole u opštini Srbobran, kako bi smo svoj deci pred Novu godinu uručili paketiće. To je odluka naše lokalne samouprave koja će važiti i za naredne godine, jer želimo da razveselimo decu. Suština našeg rada i delovanja jeste bolji život mladih generacija, sve što radimo, od najmanjih do najvećih projekata, mora biti rađeno u njihovu korist, mora biti dobro za njihovu bolju budućnost. Ovoga puta obezbedili smo 1.700 paketića za obilazak vrtića i škola, a dodatne novogodišnje paketiće podelićemo prilikom proslave badnjih večeri naših sugrađana katolika i pravoslavaca”, najavio je još poklona predsednik opštine Srbobran, Radivoj Debeljački.

Tokom današnjih obilazaka vrtića, svaki od njih je obišla i direktorica PU “Radost”, Biljana Bajić, koja se još jednom zahvalila lokalnoj samoupravi na pažnji i podršci koju pridaje njenoj ustanovi. “Veliko hvala lokalnoj samoupravi, predsedniku Radivoju Debeljačkom i njegovim saradnicima, što su po prvi put organizovali ovako lepu i veliku akciju, gde su sva naša deca dobila paketiće. Obišli smo sve naše objekte, 7 u Srbobranu i po 1 u Turiji i Nadalju, deca su u svakom od njih dočekala Deda Mraza i predsednika opštine sa pesmom i igrom, bili su jako radosni i uživali su u današnjem danu. Bio je ovo zadnji radni dan u ovoj godini i mislim da smo ga iskoristili na najlepšti način”, zaključila je ovim rečima obilaske direktorica Bajić.

Više fotografija nastalih tokom podele paketića u sredu i četvrtak, možete pronaći u našoj facebook galeriji.

Facebook Komentari